Lisztmentes gyors kókuszcsók, ami pillanatok alatt elkészül

Ha hirtelen megkívánsz egy kis édességet, mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a receptet, mert pillanatok alatt elkészítheted! Nem lehet elrontani – írja a Diéta és Fitnesz.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2021. 03. 21. 14:32
kókuszcsók
A kép illusztráció Forrás: YouTube
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzávalók:

  • 150 g kókuszreszelék
  • 3 tojásfehérje
  • 50 g diétás cukor, ha lehet porrá darálva
  • 1tk vanília esszencia
  • A kép illusztráció
    Fotó: YouTube

    Elkészítés:

  • A tojásfehérjét habverővel a legmagasabb fokozaton verd olyan keményre, hogy ha fejjel lefele fordítod az edényt, akkor se csússzon meg a hab.
  • Ezután apránként keverd bele a diétás édesítőt és a vaníliát, majd forgasd bele a kókuszreszeléket.
  • A masszából egy teáskanál segítségével a sütőpapírral bélelt sütőlemezekre egymástól megfelelő távolságra rakj kis halmokat.
  • Végül süsd 15 percig (felső/alsó hőfok: 180 °C, légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2–3-as fokozat) a habcsókokat.
  • Legvégül, ha kihűlt, a csókokat olvasztott keserű csokiba is márthatod.
  • Az eredeti cikket ITT érheti el.

    Kiemelt kép: YouTube

    Kókusz, szőlőmag, napraforgó: melyik olaj mire való?

    Általános alapelvként megfogalmazható, hogy a finomított olajok hőstabilitása nagyobb, ezért ezeket elsősorban főzésre, sütésre célszerű felhasználni. A finomítatlan olajok zsírsavösszetételükből eredően a hőre érzékenyebbek, oxidációs képességük nagyobb a finomítottakhoz képest, ezért ezeket nem javasolt hevíteni, hanem hidegen, például salátaolajként vagy kenyérre (pirítósra) locsolva élvezhetők.

    Kukoricaolaj, szójaolaj, földimogyoróolaj, repceolaj, sáfrányolaj

    Általános használatra alkalmasak: salátaöntethez, főzésre, párolásra, bő olajban sütésre is. Az ismételt használatuk a bő olajban sütést követően függ az alapanyagtól, a sütési időtől és a sütési hőmérséklettől.

    Napraforgó (sütő) olaj

    Főzésre, párolásra, bő olajban sütésre is használható.

    Szőlőmagolaj

    A napraforgóolaj helyett használható bő olajban sütésre, főzésre, párolásra is.

    Finomított (szűz) olívaolaj

    Főzésre, párolásra és hirtelen sütésre alkalmas (bő olajban sütésre a szűz olívaolaj nem javasolt).

    Tovább

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.