Lisztmentes gyors kókuszcsók, ami pillanatok alatt elkészül

Ha hirtelen megkívánsz egy kis édességet, mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a receptet, mert pillanatok alatt elkészítheted! Nem lehet elrontani – írja a Diéta és Fitnesz.

Forrás: dietaesfitnesz.hu2021. 03. 21. 14:32
kókuszcsók
A kép illusztráció Forrás: YouTube
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzávalók:

  • 150 g kókuszreszelék
  • 3 tojásfehérje
  • 50 g diétás cukor, ha lehet porrá darálva
  • 1tk vanília esszencia
  • A kép illusztráció
    Fotó: YouTube

    Elkészítés:

  • A tojásfehérjét habverővel a legmagasabb fokozaton verd olyan keményre, hogy ha fejjel lefele fordítod az edényt, akkor se csússzon meg a hab.
  • Ezután apránként keverd bele a diétás édesítőt és a vaníliát, majd forgasd bele a kókuszreszeléket.
  • A masszából egy teáskanál segítségével a sütőpapírral bélelt sütőlemezekre egymástól megfelelő távolságra rakj kis halmokat.
  • Végül süsd 15 percig (felső/alsó hőfok: 180 °C, légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2–3-as fokozat) a habcsókokat.
  • Legvégül, ha kihűlt, a csókokat olvasztott keserű csokiba is márthatod.
  • Az eredeti cikket ITT érheti el.

    Kiemelt kép: YouTube

    Kókusz, szőlőmag, napraforgó: melyik olaj mire való?

    Általános alapelvként megfogalmazható, hogy a finomított olajok hőstabilitása nagyobb, ezért ezeket elsősorban főzésre, sütésre célszerű felhasználni. A finomítatlan olajok zsírsavösszetételükből eredően a hőre érzékenyebbek, oxidációs képességük nagyobb a finomítottakhoz képest, ezért ezeket nem javasolt hevíteni, hanem hidegen, például salátaolajként vagy kenyérre (pirítósra) locsolva élvezhetők.

    Kukoricaolaj, szójaolaj, földimogyoróolaj, repceolaj, sáfrányolaj

    Általános használatra alkalmasak: salátaöntethez, főzésre, párolásra, bő olajban sütésre is. Az ismételt használatuk a bő olajban sütést követően függ az alapanyagtól, a sütési időtől és a sütési hőmérséklettől.

    Napraforgó (sütő) olaj

    Főzésre, párolásra, bő olajban sütésre is használható.

    Szőlőmagolaj

    A napraforgóolaj helyett használható bő olajban sütésre, főzésre, párolásra is.

    Finomított (szűz) olívaolaj

    Főzésre, párolásra és hirtelen sütésre alkalmas (bő olajban sütésre a szűz olívaolaj nem javasolt).

    Tovább

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Google News
    A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.