Kiélvezni a fejlődés minden egyes napját

Minek ücsörögjünk egy padon, ha edzeni is lehet rajta? – kérdezi Isabel del Barrio, a népszerű amatőr triatlonista és edző, aki ugyan szigorú önmagával, de azt mondja, a napi három kocka étcsokoládé kötelező bűnözés – olvasható a CsupaSport cikkében.

2021. 05. 15. 11:04
null
Isabel del Barrio Forrás: Instagram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önmagát amatőr triatlonista sportolóként és kávéimádóként aposztrofáló spanyol Isabel del Barriónak több mint ötvenhétezer követőt motivál az Instagramon, saját oldala és könyve van, személyi edzőként, bloggerként és íróként rengeteg embert ér el. Ötéves korában kezdett el táncolni, és mint mondja, azóta el sem tudja képzelni az életét sport nélkül, imád újabb és újabb mozgásformákkal megismerkedni. Sokáig egy multinacionális vállalatnál dolgozott, majd otthagyta, hogy minden erejével a sportra koncentrálhasson. A vele készített interjúkból, és a blogbejegyzéseiből szemezgetve igyekeztünk összeszedni az életről és a sportról alkotott legfontosabb gondolatait.

„A kockahas a konyhában készül”

Isabel del Barrio triatlonista
Fotó: Instagram

„A helyes táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy erősek, egészségesek legyünk, valamint hogy fizikailag és mentálisan is jól teljesítsünk.

Nincs sok értelme az edzésnek, ha mellette szemetet eszünk, és nem visszük be a megfelelő tápanyagokat, fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat.

Mindenkinek azt javaslom, aki teheti, hogy fogadjon fel egy dietetikust, aki megismerteti a helyes táplálkozás fontosságával. Persze én sem esem túlzásba, ha egy kimerítő edzés után a testem csokoládét kíván, nem tudok nemet mondani. Egyébként minden este megeszem három kocka étcsokoládét vacsora után, kellenek az ilyen apró bűnözések is, és ahogy a spenót, a zöldségek vagy a húsok, úgy a nyolcvanszázalékos étcsokoládé sem hiányozhat soha a bevásárlókosaramból.„

A pihenés fontosságáról

Az étkezés mellett szintén nagyon fontos a megfelelő mennyiségű pihenés. Manapság sokan alábecsülik ennek a hasznosságát, pedig a megfelelő táplálkozás mellett ez a sikeres sportolók egyik alappillére.

Hogy emellett mi kell a sikerhez? A szenvedély, az állandóság és a megfelelő erőfeszítés a kulcsa annak, hogy az álmaink valóra váljanak. ”

A triatlonista azt vallja, hogy célok nélkül nem tudjuk, hova tartunk, és elveszünk
Fotó: Instagram

„Nem muszáj a padon ülnöd, ha edzeni is tudsz rajta.”

„Mindenkivel előfordul, hogy valamiért nem eléggé motivált. Én ilyenkor mindig arra gondolok, milyen jól érzem majd magam edzés után, és hogy mennyire keményen edzenek azok a triatlonisták, akiket csodálok. Sokszor hallom azt a kifogást, hogy nincs időm elmenni edzőterembe, mert nem fér bele a napi programba. Azonban rengeteg olyan edzési lehetőség van, ami otthon is végezhető, és nem kell hozzá sok felszelés. Emellett ma már számos mobiltelefonos alkalmazás van, amely segít megtervezni az edzést.„

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.