Látogatási rekordot döntött Banksy kiállítása ebben a városban

A Hessen tartományban fekvő kisváros múzeuma elsősorban a kortárs művészetekkel foglalkozik.

Forrás: MTI2020. 11. 05. 14:26
null
Budapest, 2020. január 31. A Girl and Balloon címû kép az Art of Banksy - a graffitimûvész világát a Godot Kortárs Mûvészeti Intézet és a TulipánTündér Produkció bemutató kiállításának sajtótájékoztatóján a Tesla Loft galériában 2020. január 31-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízezer látogatója volt a személyét titokban tartó grafittiművész, Banksy weilburgi kiállításának. A kisváros múzeumának rendezvényére csaknem annyian voltak kíváncsiak, mint amennyien egyébként egész évben fordulnak meg az intézményben.

A Who the Fuck is Banksy című tárlat szeptember 2-án nyílt meg a Rosenhang Múzeumban, és eredetileg november 22-ig látogathatta volna a közönség, de a pandémia terjedésének megakadályozására Németországban hozott rendelkezések miatt ennek az intézménynek is be kellett zárnia.

Michael Shultz, a múzeum főkurátora elmondta: elképzelhető, hogy a kiállítást meghosszabbítják, s ennek érdekében már el is kezdtek tárgyalni az alkotásokat kölcsönző illetékesekkel.

A Hessen tartományban fekvő Weilburg múzeuma elsősorban a kortárs művészetekkel foglalkozik.

A Bristolból származó Banksy, aki a kilencvenes évek végén költözött Londonba, erős társadalomkritikát megfogalmazó, az utcákon váratlanul megjelenő graffitijeivel szerzett magának hírnevet.

A járvány ellenére nőtt az egyéb szálláshelyek népszerűsége

A Google keresési adatai alapján a magyarok nem mondtak le teljesen az utazásról idén nyáron sem, azonban szokásaik nagyban változtak. Ez a változás az úti célok mellett a választott szálláshelyek típusain látszik leginkább – ismertette Valu Róbert, a Google Magyarország iparági elemzője. Hozzátette: bár a turisztikai jellegű kereséseken belül a hotel kategória továbbra is háromszor akkora, mint más szállástípusok, idén március-szeptemberben tíz százalékkal többen kerestek egyéb szálláshelyet, azaz apartmanokban, panziókban, vendégházakban, illetve kempingekben szállást, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A szállás kategória pontos keresési kifejezéseit vizsgálva az is kiderül, hogy a legnagyobb növekedés a vidéki és egyéb, „nem hotel” típusú böngészéseknél figyelhető meg – sorolta, ami helyenként két-háromszoros növekedést mutat az előző évhez képest. A legnagyobb növekedést a „wellness faház szállás” (+383 százalék), a „szállás Tisza-tó” (+142 százalék), az „erdei szállás” (+140 százalék) és az „olcsó balatoni szállás” (+129 százalék) keresési kifejezéseknél mérték.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.