időjárás 36°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Mit is jelent az, hogy Aldi?

Fricz Tamás
2022.05.04. 13:45 2022.05.05. 11:03
Mit is jelent az, hogy Aldi?

Emlékeznek arra, hogy évekkel ezelőtt a Tesco igyekezett ráncba szedni magát, feljavította kínálatát, s a meglévő, vele szemben létező előítéleteket egy reklámmal is próbálta eloszlatni, amely valahogy így szólt: „mostantól gondolkozzon másképp a Tescóról”?

Nos, ez jutott eszembe az Aldi (Nord) Kérlek, ne legyen gyerek – Ezért nem akar Ida soha anya lenni című reklámfilmje kapcsán.

Ma már szerintem mindenki ismeri a videót: ebben két kedves, antipatikus fiatal vegán tofu készítése közben arról beszél, hogy „a gyermekvállalás nagy szívás”, Marie kijelenti, hogy soha nem akar anya lenni, mert a gyerekek olyanok az anyák testében, mint a paraziták. Számára a terhesség gondolata teljesen hátborzongató”

Nem folytatom: azt hiszem ezek után képtelenség elkerülni, hogy az ember, ha belép az ajtaján, tényleg egészen másképp gondolkodjon az Aldiról…

És ez most valóban nem a reklám helye, már csak azért sem, mert amit az Aldi (Nord) művel, az nem piaci kérdés, messze túl van rajta…

A Deutsche Stimme című lapnak azt hiszem teljesen igaza van, amikor azt írja kommentárjában, hogy az Aldi gazdasági érdeke egyértelműen az lenne, hogy minél több családban minél több gyerek szülessen, hiszen ez növeli a potenciális vevői számát. Ezzel szemben, ha nem születnek gyerekek, megszűnnek a potenciális vevők is.

Vagyis – vonja le a következtetést a lap – az Aldi nem gazdasági, hanem ideológiai okokból csinálta meg ezt a – nem tudom szebben minősíteni, s nem is akarom – förtelmes, sátáni reklámot.

Kellemes kihalást kíván nekünk az Aldi

Milyen világ az, ahol a mindennapok része lehet a családok gyalázása, a gyermektelenség népszerűsítése, emberpalánták elpusztításának („abortusz”) reklámozása?

De mi történt a 21. században?

A multinacionális gigacégek immáron nem pragmatikus, profitvezérelt cégek, hanem ideológiai agytrösztökké váltak?

Igen, erről van szó: a globális piac kívánja meghatározni, hogyan nézzen ki a szép új világ.

S hogy miért?

Azért, mert ezek a globális cégek váltak a világ uraivá. Tulajdonosaik – a legtöbb esetben a BlackRock és a Vanguard –, valamint vezetőik jelen vannak a globális intézményekben, a Külkapcsolatok Tanácsában, a Bilderberg-csoportban, s a mostanában legaktívabb globalista szerveződés, a Klaus Schwab által irányított Világgazdasági Fórumban is. Pénzügyi, hatalmi befolyásuk olyan óriási, hogy immáron a nemzetállamok fölé nőttek.

Klaus Schwabék pedig most készítik elő azt a szép új világot, amelyben a nemzetállamok megszűnnek, s létrejön egy világtársadalom atomizált, tulajdon, tulajdonságok és nemzeti és nemi identitás nélküli világpolgárokkal, akiket ez a globális elit fog irányítani. De már azt is kifejtették sokan közülük – többek között Bill Gates is –, hogy a világ népességének csökkentése elkerülhetetlen.

A kép tehát összeáll.

A globális piac legyűrte az államokat és a civil társadalmakat, s szerepén túllépve igényt tart a hagyományos állami feladatok átvállalására, s így az emberek együttélésének – illetve együtt halásának – szabályozására.

S ők abból indulnak ki: nem még több vevő – tehát még több gyerek – kell, hanem kevesebb, de minden szempontból idomítható és formálható vevő, akik úgy cselekszenek, azt esznek, azt isznak és azt vesznek, amit nekik az Aldik diktálnak.

Ők már nem a vevőkhöz alkalmazkodnak, hanem ők „gyártják le” a szép új világ vevőit.

Ők, az Aldik, Walt Disney-ek, Coca Colák és a többiek a halált bocsátják áruba.

Megvesszük, s leszünk az utolsó földi generáció?

Vagy?

Az ALDI Magyarország németországi anyavállalata az ALDI Süd. Az ALDI Magyarország és az ALDI Nord nem azonos cég és nem ugyanahhoz a vállalatcsoporthoz tartozik. Az ALDI Magyarország az ALDI Süd vállalatcsoport részeként önálló marketingtevékenységet folytat, így az ALDI Nord reklám, illetve közösségi média megjelenéseit nem használja Magyarországon, ugyanakkor nincs is ráhatása azok alakítására.

Borítókép: Egy Aldi (Nord) brand logo egy külföldi Aldi szupermarket falán 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.