Nyitják a szezont a Magas-Tátrában is

Magyar Nemzet
2020. 06. 14. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fiataloknak, idősebbeknek, edzettebbeknek és a kényelmes túrát kedvelőknek egyaránt számos aktivitásra alkalmas programot kínál a nyárra a világ legkisebb óriáshegysége, a Magas-Tátra, ahol június 14–16. között programsorozattal nyitják meg a nyári turisztikai szezont.

A Gyömbér-csoport a Liptói-Tátrából, a Zsári-völgyből
Fotó: Vladimir Baran., Facebook

 

Vonatozás

Június 14-én a Poprád–Ótátrafüred (Starý Smokovec) útvonalon 1913-ban és 1969-ben gyártott tátrai nosztalgiavillamosokkal vonatozhatnak az érdeklődők. A személyzet korhű egyenruhában, zenekar kíséretében és verklissel várja az utazókat. Az 1913-ban gyártott Kométa szerelvényéhez csatolják az 1908-ban gyártott nyitott vonatkocsit, amelyből megcsodálhatók a Magas-Tátra szépségei. A történelmi nosztalgiavillamosok az egész nyári szezon alatt péntektől vasárnapig rendszeresen közlekednek. A menetrend a www.regiontatry.sk weboldalon található – idézi a Turizmus.com.

Havasi kökörcsin, a nyár eleji időszak egyik legszebb virága a Tátrában, valahol 2000 méter felett
Fotó: Sulcz Móni, Facebook

Túrázás

A Magas-Tátrában nyolc akadálymentes turistaút is található.

Június 15-én megnyitnak a tátrai turisztikai utak, ösvények a nagyközönség számára. A szimbolikus megnyitó 10 órakor lesz a Tarajkán (Hrebienok). Innen indul az akadálymentes turisztikai útszakasz is a mozgássérülteknek. Az Ótátrafüred (Starý Smokovec)–Tarajka (Hrebienok)–Rainer menedékház (Rainerova chata) piros jelzésű szakasza alkalmas babakocsik és kerekesszékesek közlekedésére is.

Fotó: Facebook, Ruszin-tisztás Magas-Tátra

A Magas-Tátra kínálta programokból nem hiányozhat a művészet sem. A hegység természeti értékeit Jaroslav Vyhnička fotókiállításán keresztül is megcsodálhatjuk. A június 16-án 16 órakor nyíló tárlatot a Flóra-villában Ótátrafüreden (Starý Smokovec) tekinthetik meg a látogatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.