Kinyitott a Széchenyi és a Rudas

Immár mindenütt látogathatók a főváros kedvel fürdői, strandjai, több helyütt kedvezményes áron.

Magyar Nemzet
2020. 07. 02. 8:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július eső napjától újra fogadja a vendégeket a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett Széchenyi és Rudas fürdő. Ezzel együtt immár teljes körűen üzemel a Paskál strand, a Palatinus, a Pesterzsébeti és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Június 29-től továbbá látogathatók a Lukács fürdő beltéri medencéi is, a Széchenyi és Rudas fürdő pedig július 1-jétől várja újra vendégeiket. A sort a Dandár fürdő zárja július 15-i nyitással.

Palatinus strand

Nincs belépés mezítláb

A fürdők felkészítési munkálatai a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai szerint zajlottak, nyitás előtt vizsgálták a medencék vizét. A fürdőkben a főszezonban is fokozott nagytakarítási és fertőtlenítési munkákat végeznek valamennyi fürdő területén, és egyéb biztonsági előírások mellett a koronavírus megjelenésével megváltozott helyzetre való tekintettel módosultak a házirendek is. Egyebek mellett a fürdők nyomatékosan felhívják a látogatók figyelmét a körültekintő magatartásra, és például érdemes észben tartani, hogy papucs nélkül nem engednek be senkit a fürdők területére.

Elérhetők a gyógyszolgáltatások

Július 1-jétől újra igénybe vehetők a támogatott gyógyszolgáltatások az egységekben. A korábban felírt kúrák tehát immár zavartalanul folytathatók, azokat nem szükséges újra felíratni, ám több szabály módosult, amikről érdemes az adott fürdőben érdeklődni. A gyógyvizes gyógymedencefürdő igénybevételére például a jövőben 1,5 óra, gyógyvizes gyógymedencefürdő és egyéb fürdőgyógyászati ellátás igénybevételére maximum összesen 2,5 óra áll rendelkezésre. A kezelések továbbra is a kúra megkezdésétől számított 56. napig vehetők igénybe, ebbe nem számít bele a március 15. és június 18. között eltelt időszak, ezért tanácsos legkésőbb július 15-ig folytatni az eddigi kúrákat.

A műemlék épület, a legendás Rudas korábbi megújulása itthon és külföldön is elismerést váltott ki
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.