Közös szolidaritási alapot hoznak létre az alsóörsi térségben

„Több vagy, ha adsz” feliratú pólóban üzente Paloznak polgármestere, hogy kiáll az összefogás mellett.

2020. 09. 27. 17:15
null
Napfelkelte Balatonfüreden. Egyre többen nemcsak nyaralni járnak a tóhoz Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összefog a helyi turizmus talpon maradása érdekében Alsóörs, Felsőörs és Paloznak önkormányzata, mivel a térség szolgáltatói, szakmai egyesületei, a kisebb és nagyobb magánszálláshelyek, a vendéglátóegységek üzemeltetői egyöntetűen úgy vélekednek: meg kell teremteni a járvány sújtotta turizmus eredményeinek megtartásához szükséges anyagi feltételeket.

Nyugalom és tradíciók. Évek óta a dzsesszfesztivál teszi széles körben ismertté, pedig például valódi időutazásra is lehetőség van egy paloznaki autentikus tanyán Fotó: Magyar Nemzet

„Több vagy, ha adsz” feliratú pólóban jelent meg a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület (BRTE) által kezdeményezett, szolidaritási és fejlesztési alap aláírására összehívott tanácskozáson a hét végén Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere. Mint fogalmazott: azt kívánta üzenni ezzel is, hogy leteszi a voksát az összefogás mellett.

– A térség turizmusának menedzsmentjéért felelős BRTE kezdeményezte a teljes nevén Helyi Turisztikai Szolidaritási és Fejlesztési Alap létrehozását, azzal a szándékkal, hogy anyagilag is biztosított legyen a járvány miatt megváltozott piaci feltételeket követő kínálat megteremtése, egyúttal hatékonyan kezelhessük az ágazatot sújtó válság kihívásait – fogalmazott a tanácskozáson Pataki Júlia, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület vezetője.

Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke pedig arról beszélt, hogy az összefogás az iparágban most sokkal fontosabb, mint valaha. – Ha nem nyit ki a strand, nem telik meg a szálloda. Mindenkinek az az érdeke, hogy a kínálat továbbra is és hosszú távon is sokszínű legyen. Fontos tapasztalat az idei szezonban, hogy megjelent egy újfajta kereslet azoknak a vendégeknek a személyében, akik minőségi, magas színvonalú szolgáltatást igényelnek, és nem árérzékenyek – emelte ki a TDM-szövetség elnöke.

Pataki Júlia, az országosan is egyedülálló szolidaritási alap létrehozásának kezdeményezője a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: a kezdeményezés történetében az első lépés Hebling Zsolt alsóörsi, Czeglédy Ákos paloznaki és Szabó Balázs felsőörsi polgármester egyetértő aláírása volt, a következő a turisztikai szolgáltatóké lesz.

– Megszondáztuk őket, és megértőnek, készségesnek mutatkoztak a törekvés irányába. A magánszálláshelyek tulajdonosaitól például azt kértük, hogy a vendégeik után a kistérségben megállapított, éjszakánkénti 500 forint idegenforgalmi adó felét fizessék be a szolidaritási alapba – ismertette Pataki Júlia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.