Tovább bővül a balatoni napijegyek köre

Vonattal és helyközi autóbusszal kombinált utazási megoldásokat kínál a magyar tenger térségében a Balaton24 Duo és Balaton72 Duo.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 12:31
null
Balatonföldvár, 2015. június 17. Egy V63-as mozdony vontatta tehervonat halad a balatonföldvári védett platánsor alatt 2015. június 16-án. A napokban adták át a Lepsény és Szántód-Kőröshegy közötti korszerűsített vasúti vonalszakaszt. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV–Volán-csoport újabb szolgáltatásfejlesztésének köszönhetően május 15-től, szombattól újabb jegytípusok közül választhatnak a Balaton környékére látogatók.

A Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata az eddigieknél még több helyközi buszjáratra és vasúti vonalszakaszra lesz érvényes.

A szintén egy vagy három napig érvényes jegyekkel a Balaton menti vasútvonalakon túl, a tó térségében közlekedő Volán-buszokon is utazhatunk – közölte a MÁV Zrt.


A MÁV–Volán-csoport mindent megtesz azért, hogy a fennálló járványhelyzetnek megfelelően biztonságos közlekedési módot biztosítson utasainak Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Balaton24 Duo és Balaton72 Duo-val a korábbiakon túl Fonyód és Lengyeltóti között is vonatozhatunk, a Volánbusz járatain pedig további 123 település között helyközi forgalomban közlekedő autóbuszokon vehető igénybe a személyszállítási szolgáltatás. A Balaton24 Duo 1990 forintért, 26 éven aluliaknak 1390 forintért, a Balaton72 Duo jegy 4990 forintért, 26 éven aluliaknak 2990 forintért lesz elérhető.

Az egy- és a háromnapos jegyek a MÁV-START személypénztáraiban, valamint a MÁV-applikációban vásárolhatók meg.

A vasúttársaság tavaly nyáron szezonális jelleggel vezette be a Balaton24 és Balaton72 jegytípust, amely 24, illetve 72 óráig korlátlan utazást biztosított a tó körüli vasútvonalon, egyúttal a Volánbusz járatain is használható volt Balatonfüred és Tihany között. Az új jegytípus nagyon népszerűnek bizonyult, a MÁV-START legkedveltebb nyári jegyterméke lett, 2020-ban közel 17 ezren vásároltak ilyet. Idén május 1-jétől érhetőek el újra a Balaton24 és Balaton72 nevű jegyek, amelyek adott időszakra korlátlan utazást biztosítanak a Balatonnál közlekedő vonatokon, a Tapolca–Sümeg szakaszon, a balatonfenyvesi kisvasúton, valamint a Balatonfüred és Tihany között közlekedő Volánbusz-járatokon is. Az eladási mutatók most is azt bizonyítják, hogy az utasoknak jó alternatívát kínál a MÁV–Volán-csoport közös jegye, május 1. óta már több mint négyszáz darabot értékesítettek belőle.

A MÁV–Volán-csoport mindent megtesz azért, hogy a fennálló járványhelyzetnek megfelelően biztonságos közlekedési módot biztosítson utasainak, folyamatosan fertőtleníti a vonatokat, autóbuszokat és a létesítményeket, munkatársait ellátja a szükséges védő- és fertőtlenítőeszközökkel. Továbbra is kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése mind a közlekedési járműveken, mind az állomásokon és a megállóhelyeken.

A Balaton24 és Balaton72 jegyek újbóli bevezetése hozzájárul a belföldi turizmus fellendüléséhez, valamint lehetővé teszi a többszöri jegyvásárlásból eredő kontaktusok számának a csökkentését is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.