Egyelőre hallgat a Momentum az uniós képviselő ügyéről

Fekete-Győr András pártelnök nem kommentál, Donáth Annának pedig fogalma sincs, miről van szó.

Magyar Nemzet
2021. 07. 20. 14:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh Katalint lebuktatta ma a Bennfentes.net cikke: az oknyomozó portál különféle adatbázisokból kikutatta, hogy összesen 4,8 milliárd forint európai uniós támogatás landolt azoknál a cégeknél, amelyek különböző szálakon a Momentum európai parlamenti képviselőjének volt családi vállalkozásához köthetők. Mindezt úgy, hogy a baloldal egyik rendszeresen hangoztatott állítása szerint idehaza szinte csak Fidesz-közeli cégek juthatnak uniós pénzekhez.

Kíváncsiak voltunk rá, miképpen viszonyulnak a nyilvánosságra hozott tényekhez a Momentumban. Megkerestük például a párt sajtóreferensét, aki nemes egyszerűséggel kamuhírnek minősítette a Bennfentes.net írását. Németh Gyöngyvér annyi hozzátett, hogy a Momentumnak olyan politikusai vannak, akik dolgoznak.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Széttár karok
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Fogadta hívásunkat a párt elnöke, Fekete-Győr András is, ám a politikus elzárkózott azelől, hogy reagáljon a Cseh Katalinnal kapcsolatos hírekre, válaszadás helyett pártjuk sajtóreferenséhez irányított. Részben így tett Donáth Anna is. A Momentum másik európai parlamenti képviselője kérdésünkre úgy fogalmazott: „Fogalmam sincs, miről van szó, ezért arra kérem, hogy Cseh Katalint keresse, vagy a sajtóosztályunkat.”

Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes lapunknak az ügy kapcsán feltett kérdéseire azt válaszolta, hogy most más problémákkal foglalkozik, és nem nézte ma a híreket. – Én nem tudok Cseh Katalin ügyeiről, de egészen biztos vagyok benne, hogy semmilyen jogtalanságot nem követett el. Egyébként ha időnként más is kap uniós támogatást, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy a kormánynak ne lenne lehetősége arra, illetve ne gyakorolná azt, hogy erőteljesen maga felé fordítja az EU-s támogatásokat – fogalmazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.