Megsínyli az autóipar a magas energiaárakat

Csapás a magas energiaár az autóipari cégeknek – olvasható a Világgazdaság pénteki számában.

Forrás: MTI, Világgazdaság2022. 01. 21. 7:35
null
Gyõr, 2017. május 23. Robotok dolgoznak az Audi Hungária Zrt. gyõri karosszériaüzemében 2017. május 23-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap azt írta, hogy tavaly 15-20 százalékkal esett a magyarországi autóipar teljesítménye a globális nehézségek miatt, ez pedig rányomta bélyegét a beszállítói láncok teljesítményére is.

A 750-800 hazai járműipari beszállító idei eredményességét az energia- és az alapanyagárak alakulása határozhatja meg, szakmai szövetségük legalább tíz-, de akár húszszázalékos drágulást sem zár ki a szektorban ebben az évben – áll a cikkben.

Az ágazatban jellemzően kkv-k működnek, amelyek a kedvezőtlen piaci hatásokra hatékonyságjavító intézkedésekkel reagálnak, ám az eszköztáruk kimerülőben van – írta a Világgazdaság.

Borítókép: Robotok dolgoznak az Audi Hungária Zrt. győri karosszériaüzemében 2017. május 23-án. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.