időjárás 12°C Petra 2022. október 2.
logo

Orbán Viktor fogadta a Vodafone-csoport vezérigazgatóját

Magyar Nemzet
2022.02.22. 09:57 2022.02.22. 10:00
Orbán Viktor fogadta a Vodafone-csoport vezérigazgatóját

Magyarország digitális fejlődéséről és ehhez kapcsolódóan a versenyképesség növeléséről tárgyalt kedd délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és Nick Read, a Vodafone-csoport vezérigazgatója a Karmelita kolostorban. A találkozón a felek kitértek a Vodafone jövőbeli terveire is, melyek mindegyike az ország gazdasági és társadalmi fejlődését szolgálja – közölte a vállalat. Többek között szó esett:

– a hazai kis-és középvállalkozások digitalizációjáról,

– az ipar fejlődését támogató privát 5G-hálózati beruházásokról,

– továbbá a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó és a lakosság életét megkönnyítő intelligens városok létrehozásáról.

Felidézték, hogy

 a Vodafone kulcsfontosságú befektető Magyarországon: az elmúlt 22 évben következetesen segítette az ország gazdasági és társadalmi fejlődését, összehangolva saját üzleti célját Magyarország céljaival. A vállalat mintegy kilencezer közvetlen és közvetett munkahelyet teremt hazánkban.

Jelenleg több mint 3,8 millió ügyfele van, és a 2020–2021-es pénzügyi évben nyolcszázmillió euró összbevételt ért el.

– A Vodafone és Magyarország céljai közösek: egy jobb, fenntarthatóbb, versenyképesebb gazdasági és társadalmi működést kialakítani, melyben kétség kívül nagy szerepet kap a digitalizáció. Stratégiai céljaink között szerepel a kis-és középvállalkozások digitalizációja a gazdasági növekedés előmozdítása érdekében; a privát 5G-hálózati beruházásokban való részvétel, hogy ezek által Magyarország piacvezetővé váljon az ipari 5G-megoldások terén; továbbá, hogy az intelligens városok létrehozása által a magyar városok zöldebbé és a polgárok életét könnyebbé tevő otthonokká váljanak. Nagyon fontos, hogy működésünk és céljaink során kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra, melyhez nagymértékben hozzájárul, hogy európai hálózatunkat több mint fél éve száz százalékban megújuló energiával működtetjük – mondta el Nick Read a találkozót követően.

Borítókép: A Vodafone ÉletMentő applikációja (Fotó: Vodafone/Czabán Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.