Orbán Viktor fogadta a Vodafone-csoport vezérigazgatóját

Magyarország digitális fejlődéséről és a versenyképesség növeléséről tárgyalt a kormányfő és Nick Read.

Magyar Nemzet
2022. 02. 22. 9:57
Vodafone digitalizáció
ÉletMentő app
Fotó: Czabán Máté Forrás: Vodafone
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország digitális fejlődéséről és ehhez kapcsolódóan a versenyképesség növeléséről tárgyalt kedd délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és Nick Read, a Vodafone-csoport vezérigazgatója a Karmelita kolostorban. A találkozón a felek kitértek a Vodafone jövőbeli terveire is, melyek mindegyike az ország gazdasági és társadalmi fejlődését szolgálja – közölte a vállalat. Többek között szó esett:

– a hazai kis-és középvállalkozások digitalizációjáról,

– az ipar fejlődését támogató privát 5G-hálózati beruházásokról,

– továbbá a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó és a lakosság életét megkönnyítő intelligens városok létrehozásáról.

Felidézték, hogy

 a Vodafone kulcsfontosságú befektető Magyarországon: az elmúlt 22 évben következetesen segítette az ország gazdasági és társadalmi fejlődését, összehangolva saját üzleti célját Magyarország céljaival. A vállalat mintegy kilencezer közvetlen és közvetett munkahelyet teremt hazánkban.

Jelenleg több mint 3,8 millió ügyfele van, és a 2020–2021-es pénzügyi évben nyolcszázmillió euró összbevételt ért el.

– A Vodafone és Magyarország céljai közösek: egy jobb, fenntarthatóbb, versenyképesebb gazdasági és társadalmi működést kialakítani, melyben kétség kívül nagy szerepet kap a digitalizáció. Stratégiai céljaink között szerepel a kis-és középvállalkozások digitalizációja a gazdasági növekedés előmozdítása érdekében; a privát 5G-hálózati beruházásokban való részvétel, hogy ezek által Magyarország piacvezetővé váljon az ipari 5G-megoldások terén; továbbá, hogy az intelligens városok létrehozása által a magyar városok zöldebbé és a polgárok életét könnyebbé tevő otthonokká váljanak. Nagyon fontos, hogy működésünk és céljaink során kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra, melyhez nagymértékben hozzájárul, hogy európai hálózatunkat több mint fél éve száz százalékban megújuló energiával működtetjük – mondta el Nick Read a találkozót követően.

Borítókép: A Vodafone ÉletMentő applikációja (Fotó: Vodafone/Czabán Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.