Kimagasló eredményt ért el idén is a Gránit Bank

A pénzintézet innovációi edukációs célokat is szolgálnak, a társadalmi felelősségvállalást és a pénzügyi tudatosságot is erősítik.

Magyar Nemzet
2022. 12. 29. 16:00
null
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gránit Bank 2022-ben is kimagasló évet zár, saját tőkéje továbbra is növekszik – írta a bank sajtóközleményben.

A pénzintézet 2022. december 29-i közgyűlésének döntése alapján a Tiberis Digital Kft. kétmilliárd forint összegű tőkeemelést valósít meg, amelynek következtében a Tiberis Digital Gránit Bankban lévő tulajdonrésze 43,2 százalékról 44,8 százalékra nő.

A közgyűlésen Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és kisebbségi részvényese arról tájékoztatta, hogy a Gránit Bank 2022-ben is kimagasló évet zár: az adózás előtti eredménye várhatóan meghaladja a 12 milliárd forintot, a mérlegfőösszege megközelíti az 1000 milliárd forintot, a bankszektor átlagához képest gyorsabb növekedést – mind a betét, mind a hitel szegmensben –, és kétszer jobb költséghatékonyságot ért el és számos innovatív megoldást vezetett be.

Hozzátette: a Magyar Nemzeti Bank néhány nappal ezelőtt jóváhagyta a bank 2022 első kilenchavi nyolcmilliárd forint adózott eredmény eredménytartalékba helyezését. 

A bank saját tőkéje a tőkeemeléssel és az eredmény visszaforgatásával tízmilliárd forintttal nő, és meghaladja az 52 milliárd forintot, amely a pénzintézet további növekedését szolgálja.

A növekedés mellett a bank folyamatosan újabb innovációkat valósít meg, mint például a Gránit Family vagy a FairPay. Mindkét innováció a pénzügyek intézésének egyszerűbbé és kényelmesebbé tétele mellett egyúttal edukációs célokat is szolgál és a társadalmi felelősségvállalást, pénzügyi tudatosságot is erősíti.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.