Életpályamodellel a versenyképességért

Együttműködési megállapodás született a gazdasági tárca és a humánerőforrás-szolgáltatást nyújtó WHC között.

Magyar Nemzet
2023. 06. 15. 10:06
Gyári munkás, gyár, munkaerőpiac, munkaerő, foglalkoztatás, MTI/Varga György Fotó: Varga György Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Együttműködési megállapodás jött létre a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) és a WHC cégcsoport között, ami érdemben elősegítheti a foglalkoztatás további növekedését és a munkahelyek védelmét Magyarországon. A kormány a munkaerő-közvetítés hatékonyságának növelésével is törekszik biztosítani az új beruházások munkaerőigényének kielégítését, ami hozzájárul a gazdasági növekedéshez.

 

A hosszú távú együttműködés célja a foglalkoztatási helyzet javítása, az aktív korúak foglalkoztatási szintjének emelése, a tartós munkanélküliség megelőzése. 

 

A WHC ennek érdekében tevékenyebben kíván részt venni a magyar gazdaság teljesítményének és nemzetközi versenyképességének növelését célzó gazdaságpolitika megvalósításában. A cég HR-partnerként folyamatosan tájékoztatja a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot a várható munkahelyteremtő beruházásokról, a munkáltatók által jelzett képzési igényekről, bürokráciacsökkentési és digitalizációs lehetőségeket javasol.

Magyarország tartós versenyképessége szempontjából meghatározó tényező a munkavállalók magas szintű szakképzettsége, a hazai munkavégzés és életpálya iránti elköteleződése. A megkezdődő együttműködés kiemelt vállalása, hogy ezt a szemléletet népszerűsítse a foglalkoztatók körében is. Az elképzelések megvalósítása érdekében írta alá a GFM és a WHC az együttműködési megállapodást. A vállalat Magyarország és Kelet-Közép-Európa egyik legdinamikusabban fejlődő, HR-szolgáltatást nyújtó vállalkozása, a vállalatcsoportba tartozó cégek jelenleg tíz térségbeli országban, harmincöt irodával működve, tízezer munkavállalót foglalkoztatnak, cégcsoportszinten ezer vállalati ügyfélnek szolgáltatva, ezzel munkaerővel ellátva Magyarország és a régió legnagyobb ipari és szolgáltatócégeit – olvasható a tárca közleményében. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.