Megvan, hogy augusztusban melyik autómárkát szerettük a legjobban

Megtörte a Skoda hegemóniáját hazánkban a Toyota, amely az eladásokat tekintve 1344 darab átadott új autóval végzett az élen az elmúlt hónapban.

MAGYAR NEMZET
Forrás: VG.HU2023. 09. 04. 15:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén nagyot menő cseh konszernt végül a Suzukinak is sikerült megelőznie, így ezúttal be kellett érnie a harmadik hellyel. Tavaly ugyanekkor még a lélektani határnak számító tízezres darabszámot ostromolták az újautó-értékesítések itthon, idén viszont annak ellenére sem megy a szekér, hogy néhány márkánál még mindig nem szállították le a jóval korábban megrendelt modelleket, vagyis az értékesítési adatok tulajdonképpen nem is a jelenlegi helyzetet tükrözik – olvasható a Vg.hu cikkében.

Augusztusban is csak szenvedett a magyar újautó-piac: a mértékadó Datahouse szerint 8951 darab személygépkocsi kapott rendszámot az elmúlt hónapban, ami 10,4 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest. Tavaly ugyanilyenkor tehát még a lélektani határnak számító tízezres darabszámot ostromolták az eladások, idén viszont annak ellenére sem megy a szekér, hogy néhány márkánál még mindig nem szállították le a jóval korábban megrendelt modelleket, vagyis az értékesítési adatok tulajdonképpen nem is a jelenlegi helyzetet tükrözik. 

 

Milyen autókat vettek a magyarok augusztusban? 

Megtörte a Skoda hegemóniáját a Toyota, amely 1344 átadott kocsival nyerte meg az augusztusi versenyt. Az idén nagyot menő cseh konszernt végül az esztergomi gyártósorral rendelkező Suzukinak is sikerült megelőznie, így ezúttal be kellett érnie a harmadik hellyel. Éves szinten a sorrend a következőképpen néz ki:

  1. a Toyota,
  2. a Skoda,
  3. a Volkswagen.

Eddig 73 879 darab új személygépkocsit értékesítettek itthon 2023-ban, ami 2468-cal kevesebb mint 2022 hasonló periódusában, azaz 

a magyar újautó-piac jelenleg 3,2 százalékos mínuszban van.

A legkedveltebb autómárkák Magyarországon
 

Mi történt itthon júliusban? 

A márkák rangsorában júliusban még a Skoda végzett az élen 1225 darabbal, de a második helyen záró Toyotának is meglett az ezer átadott jármű (1064), míg a dobogó legalsó fokához a német Volkswagennek már 714 autó is elég volt. 

Noha a Suzuki korábban szinte kibérelte magának az első helyet, az év hetedik hónapja nem sikerült valami fényesre neki (616 darab), a top ötbe a dél-koreai Kia pedig 529 eladott személyautóval fért be.

Összesen 8340 új kocsi kapott rendszámot júliusban.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.