Mennyiségi korlátozást vezet be az egyik legnagyobb áruházlánc Magyarországon

Mától érvényes a csirkemellfilére vonatkozó rendelkezés.

Forrás: Tesco2023. 10. 12. 13:41
Supermarket,Aisle,With,Empty,Black,Shopping,Cart.
1933509284 Fotó: theshots.co
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Árfigyelő adatai szerint már augusztus óta a Tescónál lehet a legolcsóbban beszerezni a csirkemellfilét. A vásárlók kiadásainak csökkentése érdekében az áruházlánc egyéb eszközökkel is harcol az árak letöréséért, így például az élelmiszerek áremelkedését a szállítói árak emelkedésének mértéke alatt tartja – írja közleményében az áruházlánc.

 Úgy fogalmaznak, céljuk, hogy 

minél kedvezőbb árakkal segítsék a magyar családokat és nyugdíjasokat, és biztosítsák a vásárlók kosarában leggyakrabban előforduló termékek olcsó elérhetőségét.

Mindezt olyannyira jól sikerült megoldani, hogy valószínűleg a vásárlók elkapkodják a csirkemellfilét, így többek között arra is nagy az érdeklődés, a Tesco ezért 

október 12-től korlátozást vezet be az egyszerre vásárolható mennyiségekre vonatkozóan.

 A limit mind a versenytársak korlátozásaihoz, mind pedig a hatósági árak idején engedélyezett mennyiségekhez képest magasabb, és

 bőven fedezi a háztartások heti igényét.

Hozzáfűzik, hogy az ugyanazon termékkör árain mért inflációs adatok is azt támasztják alá, hogy a beszerzési árak növekedéséhez képest az áruházlánc értékesítési árainak emelkedése a július–szeptemberi hónapokban 2,8–3,8 százalékponttal volt alacsonyabb, a különbséget pedig a Tesco kedvezményes árak formájában a vásárlóknak adta át.

Kámán Tamás, a magyarországi Tesco beszerzési igazgatója rávilágított arra is, hogy minek köszönhető a rendkívüli népszerűségük. 

„Árgarancia-programunk segítséget jelent a vásárlóknak, hogy ne kelljen az árak összehasonlításával foglalkozniuk, hiszen mi elvégezzük helyettük a feladatot. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a vásárlói szokások változását, így az Árgaranciát ezentúl még több kedvenc sajátmárkás termékre vállaljuk. A vásárlókat minden polcon várja egy jó döntés, most például a sajátmárkás gabonapehely, tojásmentes száraztészta, darabolt paradicsom vagy bulgur legalacsonyabb árát is garantáljuk. Az inflációellenes védőháló fenntartása érdekében pedig már akcióban is kínálunk árgaranciás árucikkeket, melyek árát versenytársaink akciós áraival vetjük össze” – összegzett Kámán Tamás, a vállalat közleményében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.