Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Döntött az Ítélőtábla, a főpolgármester nem mentesül az adófizetés alól

Az elmúlt öt évben összesen több mint 1200 milliárd forint adóbevételhez és állami támogatáshoz jutott a főváros. Hol a pénz?

2024. 06. 18. 9:42
Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Döntött az Ítélőtábla, a főpolgármester nem mentesül az adófizetés alól” – írta közösségi oldalán Varga Mihály. A pénzügyminiszter a részletekről közölte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla elutasította a főpolgármester újabb azonnali jogvédelmi kérelmét, így a Kincstár kétmilliárd forintot inkasszált a főváros számlájáról. Ezzel már több mint harmincmilliárd forint be nem fizetett adót kellett behajtani az önkormányzattól.

„Mindeközben Budapest csődben: bár az önkormányzat 102 milliárd forint adót szedett be az év első négy hónapjában, ennek ellenére pénzeszközei április végére kilencmilliárd forintra csökkentek, adósságállománya harmincmilliárd forinttal nőtt. További ötmilliárd forintnyi be nem fizetett adóval még mindig tartozik a Karácsony Gergely vezette önkormányzat” – ismertette a miniszter. 

Varga Mihály hozzátette: „A baloldali álhírekben a kormányt okolják az üres fővárosi kasszáért, a tények azonban cáfolják ezt: az elmúlt öt évben összesen több mint 1200 milliárd forint adóbevételhez és állami támogatáshoz jutott a főváros, miközben 188 milliárd forint szolidaritási hozzájárulást kellett (volna) fizetnie a szegényebb települések támogatására”. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.