Így hódítja meg Budapest a világot + videó

Imázsfilm ösztönzi a nemzetközi turistákat, hogy a magyar fővárosba látogassanak.

2024. 06. 26. 10:44
Illusztráció Fotó: MTI/Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült a Magyar Turisztikai Ügynökség legújabb, Budapestet bemutató imázsfilmje, amely 2024 májusában egy háromnapos „influenszer média trip” keretében készült a fővárosban. A forgatásnak keretet adó eseménysorozat ideje alatt több mint kétezer bejegyzés született a közösségi médiában a magyar főváros szépségéről és ikonikus látványosságairól – ismertette a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A többmilliós követőtáborral rendelkező nemzetközi tartalomgyártók több mint ezer Instagram-sztoriban, kilencszáz bejegyzésben és kétszáznál is több TikTok-videóban osztották meg személyes élményeiket Budapestről. 

Ennek a különleges marketingaktivitásnak köszönhetően 150 országból közel 340 millió felhasználó kaphatott képet a főváros megújult turisztikai és kulináris kínálatáról, unikális helyszíneiről és felejthetetlen programlehetőségeiről. 

A Budapest Influencer Trip a Magyar Turisztikai Ügynökség tavaszi nemzetközi kampányának részeként valósult meg. Ezzel a szakmában is elismert, új típusú marketingeszközzel az ügynökség kifejezett célja az volt, hogy a 25–40 éves korosztályból még több külföldi vendéget csábítson a magyar fővárosba. A nemzetközi trendeknek megfelelően olyan véleményvezérek érkeztek hazánkba, akik a magyar turizmus számára legfontosabb küldőországok piacain, valamint a nagy növekedési potenciálú tengerentúli országokban rendelkeznek nagyszámú követővel. A Budapest Influencer Tripen ötven, világszinten is jelentős influenszer vett részt 14 országból – tájékoztatott a szervezet.

Közölték: az eredmények már most jól láthatóak, hiszen az MTÜ kampányainak is köszönhetően Budapesten húsz százalékkal nőtt a külföldi turisták száma, míg a Budapest Influencer Tripet követő három és fél hétben a múlt év azonos időszakához képest az Amerikai Egyesült Államokból 54 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban a hazai szálláshely-szolgáltatók. Emellett kiemelkedő növekedés figyelhető meg az Öböl menti országokból is. Az Egyesült Arab Emírségekből negyven százalékkal több foglalás érkezett az eseményt követő napokban, mint tavaly ilyenkor.

A tartalomgyártók nemcsak több ezer bejegyzéssel népszerűsítették Budapestet az eseménysorozat alatt: egy nagyszabású filmforgatás keretein belül közel százfős stáb és öt drón követte minden lépésüket.

A most megjelent film célja, hogy tovább élénkítse a budapesti foglalások számát, valamint hogy megerősítse Magyarország pozícióját a vezető úti célok térképén. A film különböző vágataival számos platformon találkozhatnak a potenciális turisták az év során – olvasható a szervezet közleményében.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.