Dallas Budapesten, a Mol székházában járt Bobby Ewing + videó

Vajon tényleg kiváló a magyar olaj?

2024. 09. 26. 12:58
Patrick Duffy, a Dallas című sorozat jó fiúját, Bobby Ewingot alakító színész Budapesten Fotó: Mol
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világszerte százmilliók, de Magyarországon is milliók ismerik: minden idők egyik legnépszerűbb tévésorozatának ikonikus főszereplőjével forgatott Budapesten videót a Mol. Patrick Duffy, a texasi olajmágnás családról szóló Dallas című sorozat jó fiúját, Bobby Ewingot alakító színész a videóban a Mol egy 1993-as emblematikus reklámfilmjére reagál, amelyben a sorozatbeli testvérét megformáló Larry Hagman szerepelt.

Az eredetileg 1978-ban indult, Magyarországon pedig 1990-től vetített Dallas sorozat jelentős részben a két testvér eltérő személyiségének ellentmondásaira épült, szereplőit pedig ma is töretlen érdeklődés övezi minden olyan országban, ahol a szériát vetítették, illetve vetítik. Bobby Ewing, azaz Patrick Duffy pedig még ebből a mezőnyből is kimagasodik: az eltelt évek és az ősz hajszálak semmit sem változtattak színészi karizmáján – fogalmazott a Mol közleménye.

A társaság emlékeztetett: harminc évvel ezelőtt a Mol emblematikus reklámfilmje Jockey karakterét állította a középpontba. A mai, hangsúlyozottan nem kereskedelmi célú, a három évtizedes sztorit inkább a nosztalgia és a humor oldaláról megközelítő folytatás kettejük rivalizálást eleveníti fel, utalva az előzményekre is: 

Bobby nem hittel el Jockey reklámbeli állítását – miszerint a magyar olaj kiváló –, de most a saját szemével győződik meg róla Budapesten a térség legnagyobb olajvállalatánál. Bár ízig-vérig magyar alkotásról van szó, az alkotók ügyeltek az autentikus részletekre: Bobby méretpontos kalapját például a texasi Dallasból szerezték be.

Patrick Duffy magyar hangja ezúttal is a Dallasban őt szinkronizáló Csankó Zoltán volt. Patrick Duffy kedves, együttműködő személyiségét és professzionalizmusát jó illusztrálja, hogy a minél hitelesebb végeredmény érdekében a magyar szájszinkront is bevállalta – ennél a technikánál a színész az előre megírt magyar szöveghez igazítja a szájmozgását.

A közlemény szerint a videó, mely Topolánszky Tamás Yvan ötlete alapján és rendezésében készült, nemcsak azoknak lehet izgalmas, akiket annak idején a képernyő elé ültetett a Dallas, de a későbbi generációk azon tagjainak is, akik már csak szüleik elmondásából ismerik, vagy későbbi filmjeiben követték a színész pályafutását.

Patrick Duffy a Lepattanó című romantikus, gombfocis sportvígjáték premierjére érkezett hazánkba, amelynek egyik kulcsfiguráját alakítja – ez adta a Mol számára a lehetőséget a közös forgatásra. A film, amely kampányának egyik fő támogatója a Mol, szeptember 26-tól kerül országszerte a mozikba a JUNO11 Distribution forgalmazásában.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.