Ingyenes internet: megjöttek a részletek

A tanulók és az oktatók kedvezményét igényelni szükséges a szolgáltatónál, az összeget a decemberi számlában írják jóvá.

Somogyi
2020. 11. 14. 18:10
null
Májusban még biztosan nem térhetnek vissza a tanulók az iskolába Forrás: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akik digitális oktatásban vesznek részt, s ezért a világhálót használják, harminc napra ingyen vehetik igénybe az internetet – jelentette be a kormányfő szombaton, és kisvártatva az erről szóló kormányrendelet is megjelent a Magyar Közlönyben.

A veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló jogszabály a helyhez kötött, vagyis

a vezetékes internet-előfizetésre vonatkozik.

Azok számára, akik a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban, illetve a veszélyhelyzet idejére elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben tanulnak vagy oktatnak.

Kik vehetik igénybe?

  • az előfizetéssel rendelkező tanuló
  • vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője,
  • vagy az, akinek előfizetését a tanuló használja;
  • az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató,
  • vagy az, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató használja.
  • Hol vehető igénybe?

    Az ingyenes szolgáltatás csak egy helyen vehető igénybe a jogosult lakóhelye, a tartózkodási helye vagy szálláshelye közül.

    A már meglévő, illetve az újonnan kötendő előfizetésekre is vonatkozik a kedvezmény, de az ügyfélnek – lehetőség szerint elektronikus úton – jeleznie kell a szolgáltató felé, hogy igénybe szeretné venni (büntetőjogi felelőssége tudatában).

    A szolgáltató a decemberi számlában írja jóvá a harmincnapos kedvezményt

    a már meglévő előfizetéseknél, illetve a később kötendő szerződéseknél a kedvezmény jóváírásának értelemszerűen csúsznia kell, hiszen a rendelet vasárnaptól 2021. február 8-ig hatályos.

    A Magyar Telekom gyorsan közölte is az ügyintézés részleteit.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.