Nyolcszemélyes okospadot telepítettek Almádiban

Hazai fejlesztésű és itthon gyártott, nyolcszemélyes okospad várja a sétálgatókat a balatonalmádi mólónál, hogy a szó mindkét értelmében feltöltődjenek a tó körül kirándulók. A hazai tervezésű, fejlesztésű és gyártású okospadot napenergia tölti és valamennyi alkatrésze magyar gyártású.

2020. 07. 04. 19:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megújuló energián alapuló két és négyszemélyes padok egymással szembe állítva valójában egy nyitott oldalú okoskockát alkotnak, amelyekbe több USB bemenetet, vezeték nélküli mobilinternetet helyeztek a tervezők. Az okospadba épített, napenergiával működtetett műszerek folyamatosan monitorozzák a környezet változását, a levegő minőségét, az UV-sugárzás szintjét, a zajszennyezettséget, a páratartalmat és a légpárát.

Fotó: Veszprémkukac.hu

Hogy a látogatók hogyan használják a Balaton első nyolc ülőhelyes okospadját, arra az Aranyhíd Polgári Egyesület kötött szerződést a gyártóval, a Kuube Kft.-vel, amely a hárommillió forint értékű szerkezetet ingyen bocsátotta a város rendelkezésére. A környezetvédelmi szakemberek véleménye szerint a többféle szolgáltatást nyújtó okospad különösen fontos szerepet tölthet be a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak kitett Balatonon.

A fiatalok alig várták, hogy elkészüljön a zöldváros címet viselő Almádi új, turisztikai létesítménye, amely a hét eleje óta már találkahelyül is szolgál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.