Növekszik a fertőzöttek száma, de elindítják a légi közlekedést

Egyiptom bejelentette vasárnap, hogy a gazdaság élénkítésére július 1-jétől újraindítja a koronavírus-járvány miatt március óta szünetelő nemzetközi légi közlekedést.

Forrás: MTI2020. 06. 15. 8:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány nemrég mutatta be tervét az ország megszokott életének fokozatos újraindítására, benne a gazdaság élénkítésére bevezetendő intézkedésekkel, noha az arab országban egyelőre napról napra növekszik az új fertőzések száma. Július 1-jétől minden egyiptomi repülőtérről elindulnak a nemzetközi járatok, és helyreáll a kapcsolat azokkal az országokkal, amelyek már szintén újraindították nemzetközi légi közlekedésüket.

Már hét közben közölték hivatalosan, hogy a járvány által legkevésbé sújtott üdülőhelyekre július elejétől visszatérhetnek a külföldi turisták. A bérelt légi járatokkal Egyiptomba érkező turistáknak októberig nem kell vízumdíjat fizetniük.

A majdnem százmillió lakosú országban eddig csaknem 43 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és 1484-en haltak meg a betegségben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.