időjárás 9°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Olaf Scholzcal pózol az LMBTQ-nagykövet

Magyar Nemzet
2021.12.06. 11:14 2021.12.07. 10:22
Olaf Scholzcal pózol az LMBTQ-nagykövet

Nagyszabású gálát tartott az Ein Herz für Kinder gyermekvédő jótékonysági szervezet szombat este Berlinben, ahol a leendő német kormány prominens tagjai – Olaf Scholz, a kancellári, és Annalena Baerbock, a külügyminiszteri szék várományosai – is képviseltették magukat. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság német elnöke is ott volt a rendezvényen, ahol gyermekek számára végül rekordösszegű, több mint huszonhét millió eurót gyűjtöttek össze. 

Az adománygyűjtők között Riccardo Simonetti, az Európai Parlament LMBTQ-nagykövete is szerepelt. Simonetti és a leendő német kancellár egy közös fotóra is összeálltak, amit a homoszexuális influenszer csak úgy kommentált: „nem hagyhattam ki a közös fotót a szövetségi kancellárral”

Simonetti és Scholz a gyermekvédelmi gálaesten Fotó: Instagram

 

Emlékezetes, Riccardo Simonetti a múlt héten egy olyan fotósorozattal botránkoztatott, amely transzneműként ábrázolta Szűz Máriát. Egy német, főként homoszexuális tematikájú magazin címlapján ő maga öltözött be Szűz Máriának, mondván: „ha abból indulunk ki, hogy Jézus sem volt fehér, akkor akár azt is képzelhetjük, hogy Szűz Máriának szakálla volt”. Az unióban és Magyarországon is többen ízléstelennek bélyegezték a címlapot – főként az adventi időszakra való tekintettel. 

Írtunk róla: a 28 éves férfi elmondása szerint a tolerancia népszerűsítésének szenteli az életét. Korábban kilátásba helyezte azt is, hogy Magyarországra utazik, hogy itt is bemutassa „aktivizmusát”.  Simonetti egy Raffi és rózsaszín szoknyája című gyermekkönyvet is írt, ebben a Raffi nevű fiú eleinte fél rózsaszín szoknyában iskolába járni, ám végül osztálytársait is megtanítja rá, hogy másnak lenni jó. A könyvet Simonetti németországi óvodákban is bemutatta, sőt kiadványt a nyáron a McDonald’s gyermekmenüjéhez is osztogatták.

 

 

A Merkel-korszak vége

Scholz vezetésével megalakult Németország új kormánya

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.