Megfertőződött az amerikai védelmi miniszter

Lloyd Austin enyhe tüneteket produkál, tervei szerint öt napig lesz házi karanténban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 03. 10:01
AUSTIN, Lloyd
Washington, 2021. szeptember 1. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az afganisztáni háború befejezéséről a Pentagonban tartott sajtóértekezleten 2021. szeptember 1-jén. Az utolsó amerikai katona augusztus 31-én távozott afganisztánból, és ezzel befejeződött az Egyesült Államok leghosszabb háborúja. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: Jim Lo Scalzo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koronavírusos, enyhe tünetei vannak, és otthoni karanténban tartózkodik – közölte állapotáról Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter helyi idő szerint vasárnap este Washingtonban. Hozzátette, hogy a héten csak virtuálisan tud jelen lenni fontos tanácskozásain és találkozóin, de a lehetőségekhez képest teljesíti ezeket. Ha szükséges, Kathleen Hicks miniszterhelyettes fogja képviselni.

Austin legutóbb december 21-én – koronavírusos tüneteinek észlelése előtt több mint egy héttel – találkozott személyesen Joe Biden elnökkel, aznap reggel még negatív eredményű lett egy vírustesztje

– közölte, hozzátéve, hogy az újabb, vasárnap elvégzett és pozitív eredményű tesztjéről tájékoztatta beosztottait és az elnököt.

Arról is beszámolt, hogy a minisztérium személyzeti alkalmazottai elkezdték a kontaktkutatást vele kapcsolatban. A 68 éves Austin közlése szerint megkapta az oltásokat koronavírus ellen, sőt, októberben emlékeztető oltást is kapott. Terve szerint öt napig lesz házi karanténban a járványügyi hivatal ajánlása szerint. „A vakcinák kötelezőek a haderő tagjai számára. Mindenkit biztatok arra, hogy adassa be magának az emlékeztető oltást is. Ez harckészültségi kérdés” – jelentette ki Austin.

Borítókép: Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az afganisztáni háború befejezéséről a Pentagonban tartott sajtóértekezleten 2021. szeptember 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.