Lapozó: Megelégelte a genderpropagandát az olasz miniszterhelyettes

Aggódnak az olasz parlamentben, hogy Olaszország belesodródik a háborúba · Feleslegesnek bizonyult a Marokkónak küldött EU-s pénzügyi segítség · Belgiumban korlátozzák a liszt és az étolaj vásárlását.

Forrás: Mediaworks2022. 03. 23. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aggódnak az olasz parlamentben, hogy Olaszország belesodródik a háborúba

Az olasz parlament egy része attól tart, hogy Itália egyre közelebb sodródik az ukrán–orosz konfliktushoz. Kritikák érték Mario Draghi olasz kormányfő Zelenszkij ukrán elnökhöz intézett szavait. Utólagos felmérések szerint több mint 300 szenátor és képviselő maradt távol a parlamenti aulától, jelezve ezzel, hogy nem ért egyet azzal, hogy Olaszország egyre jobban részt vállal a háborús terhek viselésében. Az Alternativa, valamint az Italexit elnevezésű politikai csoportok elítélik, hogy Draghi katonai eszközökkel segíti, sőt ha a helyzet úgy kívánja, akkor akár katonák bevonásával is támogatja Ukrajnát. Az Öt Csillag Mozgalom szenátora Vito Petrocelli szerint Olaszország belépett a hadviselő országok sorába. Ezzel olyan elhibázott lépést tett, amely feljogosítja a mozgalom tagjait, hogy megváljanak a kormánytöbbségtől. Az Öt Csillag Mozgalom elnöke Giuseppe Conte cáfolja, hogy a párton belül elfogadott nézőpont lenne a Draghival szembeni bizalmatlanság.

Forrás: affaritaliani.it

Feleslegesnek bizonyult a Marokkónak küldött EU-s pénzügyi segítség

Marokkó a második ország, amely a legnagyobb pénzügyi segítséget kapja Európától migrációs együttműködés címén: 2021-ben az Európai Bizottság adatai szerint Brüsszel 346 millió eurót utalt át Marokkónak. Spanyolország pedig évente további 30 millió eurót adományoz az észak-afrikai országnak azért, hogy hatékonyan fékezze meg a partjairól Európába induló illegális migránsok áradatát. A pénzügyi adományokon kívül Spanyolország katonai felszereléseket és a határsáv ellenőrzéséhez szükséges technikát – terepjárókat, drónokat, radarokat – is biztosít Marokkónak.

Mindezek ellenére a Marokkóból Európába érkező migránsok száma nemhogy nem csökkent, hanem 2022 első három hónapjában csaknem 240 százalékkal nőtt a 2021 azonos időszakában mért adatokhoz képest, számol be a jelenségről a marokkói internetes portál, a Bladi. A riasztó növekedéshez elsősorban a melillai kerítést március 2-án és 3-án megrohamozó több ezer szubszaharai migráns járult hozzá. Tavaly összesen 41 632 illegális migráns szökött Marokkóból Spanyolországon keresztül Európába, azaz 21,9 százalékkal több, mint a koronavírus-járvány előtt, 2019-ben.

Forrás: bladi.net

Belgiumban korlátozzák a liszt és az étolaj vásárlását

Belgiumban három nagy élelmiszer-áruházlánc – az Aldi, a Carrefour és a Colruyt – korlátozza a liszt és az étolaj vásárlását. A több helyen már félig üres polcok mellett hirdetőtáblákon értesítik ügyfeleiket az alkalmanként és vásárlóként engedélyezett mennyiségről.

A vállalatok közleménye szerint az intézkedés csak megelőző jellegű, és célja az, hogy megakadályozzák a pánikvásárlást és az élelmiszerek felhalmozását, amely ellehetetlenítené a később érkezők ellátását. A brüsszeli Solvay-ULB közgazdasági egyetemnek az élelmiszer-fogyasztással foglalkozó szakértője, Pierre-Alexandre Billiet szerint a három belgiumi hipermarketlánc döntése éppen a pánikhangulatot és a felvásárlást idézheti elő egy olyan időszakban, amikor a fogyasztók mindenhol az élelmiszer-ellátással kapcsolatos aggodalmakról olvashatnak. A szakértő ugyanakkor elismerte, hogy egyes termékek árában akár 15-20 százalékos áremelkedés is várható az év végéig, amely egyes alapanyagok hiányára és az energiaárak növekedésére vezethető vissza. Billiet szerint a fogyasztók többsége arra kényszerül majd, hogy változtasson eddigi szokásain. 

Forrás: rtl.be

Megelégelte a genderpropagandát az olasz miniszterhelyettes

Megszabadítaná az olasz iskolákat a genderpropagandától a Draghi kormány oktatásügyi miniszterhelyettese. Rossano Sasso a Liga képviselője Facebookon közzétett bejegyzésben adott hangot propagandaellenes véleményének.

„Ki a genderrel az olasz iskolákból! Értékekben és ideálokban hiszek, nem vakon követett ideológiákban. Valószínűleg zavarja Zan képviselőt a Demokrata Párt és az Öt Csillag Mozgalom tagjait, hogy olyan oktatásügyi miniszterhelyettese van az országnak, aki nem hajlandó behódolni a genderpropagandának. Nem értek egyet az iskolákban kialakított nemsemleges mellékhelyiségekkel, az LMBTQ-, büszkeség napjának megünneplésével. Az iskolának szabadnak kell maradnia. A másság elfogadása vitathatatlan, senki sem érezheti magát kirekesztve, de elfogadhatatlannak tartom, hogy genderideológiával hálózzák be fiataljainkat. Egy fluid világról álmodnak, azt hirdetik, hogy túl kell lépni a férfi- és női szerepek középkori maradványain. Ha valaki eltérő véleményt vall, akkor azonnal homofóbnak bélyegzik. Sajnálom, de én egy szabad oktatási rendszerben hiszek, és kiállok azon családok mellett, amelyek csak annyit kérnek, hogy hagyják békén a gyermekeiket” – jegyezte le Facebookon Rossano Sasso oktatásügyi miniszterhelyettes. 

Forrás: oggiscuola.com

Borítókép: Rossano Sasso (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.