időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Gyerekeket vádolnak szexuális zaklatással nem megfelelő névmások használata miatt

Forrás: V4NA Hírügynökség
2022.05.29. 15:42 2022.05.29. 16:44
Gyerekeket vádolnak szexuális zaklatással nem megfelelő névmások használata miatt

Szexuális zaklatással vádoltak meg három kiskorú középiskolás diákot, akik nem megfelelő személyes névmással szólították az egyik társukat – írja a V4NA.

Nyomozás indult a wisconsini Kiel középiskola három diákja ellen: szexuális zaklatással vádolták meg őket, mert egy másik diák megszólításakor helytelen személyes névmást használtak. Az érintett diák ugyanis korábban, márciusban kijelentette, hogy rá a „they/than” névmással kell utalni.

– Kaptam egy telefonhívást az általános iskola igazgatójától, amelyben tudatta velem, hogy kapok egy e-mailt, amelyben szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat fogalmaznak meg a fiam ellen. Azonnal sokkot kaptam! Arra gondoltam, hogy szexuális zaklatás? Nemi erőszak, nem helyénvaló érintés, vagy mi történhetett? – mondta Rosemary Rabidoux, az egyik megvádolt diák szülője.

Rabidoux 13 éves fia, Braden egyike annak a három nyolcadikos diáknak, akiket szexuális zaklatással vádolnak.

Azt mondták nekem, hogy azért vádolják szexuális zaklatással a gyerekemet, mert nem a megfelelő névmásokat használta. Azt hittem, hogy ez nem igaz! Azt gondoltam, hogy ez csak egy tréfa lehet, egy vicc… az egyiknek semmi köze a másikhoz

– tette hozzá az anya.

 

Ahogy az anya elmondta, a fia egyik barátjával összeveszett a „they/them” névmást használó diák, ordibált a fiúval, amiért a számára nem megfelelő névmást használta. Braden ezért védelmébe vette barátját, de végül ők kerültek bajba: most szexuális zaklatással vádolják őket.

A megvádolt gyerekeket a Wisconsin Institute for Law and Liberty (WILL) nevű szervezet védi. Luke Berg, a WILL helyettes jogtanácsosa elmondta, „a IX. cikkely szerinti szexuális zaklatás tipikusan olyan dolgokat takar, mint a nemi erőszak, a randevúval kapcsolatos erőszak, a szexuális szívességért cserébe történő ellenszolgáltatás; tehát igazán kirívó dolgokat. Ebben az esetben azonban semmi ilyesmi nem történt.”

Az üggyel kapcsolatban az iskola közleményt adott ki, melyben a következőket írta: „A Kimberly tankerület tiltja a zaklatás és az erőszak minden formáját az összes törvénnyel összhangban, beleértve a IX. cikkelyt is, és továbbra is támogatni fogunk minden diákot, nemtől függetlenül.”

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.