időjárás 26°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

A Ryanair sértegető vezetője megveti ügyfeleit, akik gazdaggá teszik őt

Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség
2022.06.20. 13:02 2022.06.20. 13:38
A Ryanair sértegető vezetője megveti ügyfeleit, akik gazdaggá teszik őt

Nem válogat a Ryanair ír fapados légitársaság vezérigazgatója, amikor sértegetni kell valakit: az elmúlt években nemcsak a saját utasaira tett minősíthetetlen megjegyzéseket, hanem politikai tisztségviselőkre is. Michael O’Leary mégsem ettől, hanem az arcátlan és őrült ötleteitől vált híressé.

Az elmúlt évtizedben Michael O’Leary számos minősíthetetlen megnyilvánulását rögzítette az internet. A Ryanair ír fapados légitársaság vezérigazgatója szinte az összes társadalmi réteget megsértette már, a világnézete pedig a vállalata üzleti modelljében is visszaköszön.2009-ben volt egy olyan ötlete a Ryanairnek, hogy megszünteti a check-in pultok használatát a repülőtereken, és csak online lehet becsekkolni a járatokra, azt remélve ettől, hogy felgyorsítja az utasfelvételt. Ez végül nem valósult meg, de ma már csak az online check-in ingyenes, így ha valaki a repülőtéren szeretne becsekkolni, akkor fizetnie kell érte – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Fizessenek azért, amiért hülyék– jelentette ki O’Leary, aki egy másik alkalommal a túlsúlyos utasokat sértegette. A légitársaságnál egy időben felmerült, hogy felárat számolnak fel a túlsúlyos utasokra.Senki nem akar egy hájpacni mellett ülni a gépen– fogalmazott a vezérigazgató, majd hozzátette, hogy ez még hasznára is válhat a túlsúlyos embereknek, mert így nagyobb motivációjuk lehet arra, hogy lefogyjanak. De Michael O’Leary a helyetteseit sem kímélte, amikor egy, a cég eredményeit bemutató sajtótájékoztatón alázta meg őket. Azt mondta, hogy azért nincsenek jelen a sajtóeseményen, mert annyira örülnek az eredményeknek, hogy éppen a mosdóban közösülnek.

O’Leary korábban a pilóták számát is csökkentette volna a gépeken. Meggyőződése volt ugyanis, hogy a mai modern repülőgépeken nincs szükség másodpilótára. A Ryanair vezérének őrült ötletét végül az illetékes hatóság utasította el. Az eddigi legőrültebb ötletei azonban az állóhelyek bevezetése és a fizetős mosdóhasználat voltak. A légitársaság vezére egy időben komolyan elgondolkodott azon, hogy állójegyeket értékesít a járatokon, ezeket azonban már a tesztrepülések előtt megtiltották a hatóságok. Amikor arról kérdezték, hogy biztonsági övek nélkül hogyan tudnák biztosítani az utasok épségét, azt mondta, hogy úgy alakítanák át az utastereket, mint a londoni metrószerelvényekben, ahol korlátok és hevederek vannak. A vezérigazgató egyszer azt is megfontolta, hogy az utasoknak fizetniük kéne a repülőgépen a mosdó használatáért.Ha valaki fizetne 5 fontot a mosdó használatáért, én magam cipelném őt oda, sőt még a fenekét is kitörölném egy ötösért.– mondta akkor a vezérigazgató. A légitársaságot gyakran bírálják az aránytalanul magas árai miatt is, amiért cserébe rendkívül szerény szolgáltatást kapnak az utasok.

A fedélzeti étkezés például igen drága, ahhoz képest, hogy az alább látható szendvicset szolgálták fel az egyik brit utasnak, aki a Twitteren osztotta meg az élményeit. A sonkás szendvics egyébként 5,5 euróba került.

Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség

Borítókép: Michael O’Leary (Forrás: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.