Lapozó: Állatkertbe zárná a heterókat a francia LMBTQ-mozgalom

Rekordmértékben emelkedett az áram ára Svédországban · A macronizmus bukásáról írnak a francia lapok · Évek alatt is képtelenek elhelyezkedni a svédországi migránsok · A rendőrök és a heteroszexuális emberek ellen is lázít a radikális LMBTQ-mozgalom. Nemzetközi lapszemle a Mediaworks–Hírcentrum külföldi tudósítóitól.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum 2022. 06. 20. 16:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfizethetetlenné vált a villanyszámla Svédországban

Több mint ötvenszeresére emelkedett az áram tarifája több svéd városban hétfő reggel 8 és 9 között. Stockholmban, Göteborgban és Malmőben ezzel minden idők legdrágább áramárát regisztrálták a skandináv országban. Az elképesztő drágulást részben a szélcsendes időjárással magyarázzák, ugyanis a szokásos húsz százalék helyett mindössze a teljes energiaszükséglet két százalékát tette ki a megújuló energiaforrás. Ugyanakkor Christian Holtz, a Merlin & Metis energetikai tanácsadó cég elemzője szerint az ukrajnai háború a fő ok, ami az országtól délre, Európában egyre feljebb nyomja az árakat, s ez befolyásolja a svéd tarifákat is, hisz az ország kénytelen külföldön termelt áramot vásárolni. A kialakult helyzet részben az atomerőművek idő előtti leállításának köszönhető, ami miatt Svédország energiaellátása egyre inkább függ az időjárástól és az energiaimporttól.

Forrás: Svenska Dagbladet, Samnytt

 

Marine Le Pen lemond pártelnöki posztjáról

A francia nemzetgyűlési választásokon történelmi sikert elérő, és ezzel a legerősebb ellenzéki párttá váló Nemzeti Tömörülés (RN) elnöke, Marine Le Pen hétfőn bejelentette: azért mond le a pártelnöki tisztségéről, hogy pártja 89 mandátumot szerző frakcióját irányítsa a nemzetgyűlésben.

Le Pen helyét a párt élén Jordan Bardella veszi át, aki már évek óta a párt alelnöke volt, illetve a köztársasági elnökválasztási kampány, majd a parlamenti mandátumokért vívott harc idején is megbízott elnökként látta el a pártirányítási feladatokat.

A baloldali pártszövetség nagy áttörésére és az RN sokkoló sikere mellett a macronizmus bukásáról írt a baloldali Libération hétfői száma, s erre utal a címlapot befedő, hatalmas betűmérettel nyomtatott „A Pofon” szóösszetétel is. A Le Parisien és a Le Figaro pedig Franciaország kormányozhatatlanná válásáról értekezett. Utóbbi lap véres mészárlásnak nevezte, hogy a francia kormány három miniszterének is le kell mondania tisztségéről, mert nem sikerült parlamenti mandátumot szerezniük.

Forrás: Bfmtv, Reuters

Húsz migránsból csak egy áll munkába Svédországban

A 2016 óta Svédországban ideiglenes letelepedési engedélyt kapott menedékkérők közül csak minden huszadiknak sikerül állandó munkát találnia – derül ki a svéd közrádió összeállításából. A végleges letelepedési engedély megszerzésének előfeltétele a teljes önfenntartás képessége, amelynek része a nyolcórás munkavállalás. A Sveriges Radio riportjában megszólaltatott Omar nevű migráns már négy éve keres munkát sikertelenül, s egyelőre csak alkalomszerűen mosogat egy étteremben. Érdekesség, hogy bár a riportalany hosszabb ideje él már a skandináv országban, csak saját anyanyelvén szólalt meg. Az összeállításban megkérdezték Peter Thoursiet, a Stockholmi Egyetem közgazdászprofesszorát is, aki úgy vélte, hogy nagyon nehéz integrálni az Európán kívülről érkező migránsokat, amit számos tanulmány is alátámaszt. A munkanélküliek között egyébként is felülreprezentáltak a nem svédországi születésűek, az év eleji adatok szerint a munkaügyi központnál regisztrált 370 ezer munkakeresőből 210 ezer született másik országban.

Forrás: Sveriges Radio

 

Állatkertbe zárná a heteroszexuálisokat a francia LMBTQ-mozgalom

A rendőrök és a heteroszexuálisok ellen is lázít a Radikális Büszkeség (Pride radicale) nevű francia LMBTQ-csoport, amely vasárnap tartott felvonulást Párizsban. Amellett, hogy 19 francia tagszervezetet magában foglaló radikális mozgalom különböző kisebbségeket – köztük a színes bőrűeket és az illegális migránsokat – támogat, szembehelyezkedik a francia rendőrséggel és igazságszolgáltatással, és hangosan ellenzik a börtönbüntetést is.

A vasárnapi felvonulásuk alkalmával a Radikális Büszkeség a Twitter-oldalán a francia rendőrök felégetésére szólította fel közösségét: – Száz, 200, 300 fok: ez a megfelelő hőmérséklet a zsaruk felégetéséhez! – fogalmaztak, de azt is sürgették, hogy ürítsék ki a francia állatkerteket, és a ketrecekbe az állatok helyett heteroszexuális embereket zárjanak.

Érdekesség, hogy a csoport elhatárolja magát a hagyományos francia Gay Pride felvonulást jegyző – szintén francia – az Inter-LGBT-től is. A radikálisok szerint az utóbbi felszínes, és egyebek mellett azt róják fel nekik, hogy az Air France LMBTQ-dolgozóknak is megengedik, hogy felvonuljanak, mivel a légitársaság dolgozói „az államtól kapnak fizetést azért, hogy migránsokat deportáljanak Franciaországból”.

A mozgalom egyébként a koronavírus-járvány idején is demonstrált, 2021-ben – a korlátozások ellenére is – több mint harmincezer felvonulót tudott mozgósítani radikális parádéján.

Forrás: Twitter, Time News, Valeurs Actuelles

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.