Novák Katalin meggyújtotta Beregszász adventi gyertyáját

A magyar államfő a mai napon találkozott Viktor Mikitával, Kárpátalja kormányzójával és Julija Hrisina ukrán parlamenti képviselővel is.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook, Twitter2022. 11. 27. 19:24
NOVÁK Katalin
Beregszász, 2022. november 27. Novák Katalin köztársasági elnök meggyújtja az elsõ gyertyát a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Fõiskola elõtti adventi koszorún Beregszászon 2022. november 27-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Advent Kárpátalján. Az elsötétített beregszászi utcán egy gyertya már ég” – írta Facebook-bejegyzésében Novák Katalin köztársasági elnök. A magyar államfő szombaton Kijevben, a Gabona Ukrajnából elnevezésű humanitárius eseményen vett részt, míg a mai napon Kárpátaljára látogatott, ahol reggel istentiszteleten vett részt, majd később Csepén felavatta a Tulipán Tanoda magyar népművészeti iskolát is.

„Beregszászban a hagyományhoz híven idén is megrendezésre került a Közös advent, s fellángolt az első gyertya a városunk központján elhelyezett adventi koszorún” – írta bejegyzésében Babják Zoltán, Beregszász polgármestere. A politikus bejegyzésében örömét fejezte ki, hogy Novák Katalin részt vett az ünnepélyes gyertyagyújtáson és „kifejezte támogatását magyarországi testvéreink nevében ebben a nehéz időszakban”. Babják Zoltán, a köztársasági elnökhöz hasonlóan, a békére szólított fel úgy az országban, mint a szívekben.

Novák Katalin a mai napon mindezek mellett találkozott Viktor Mikitával, Kárpátalja kormányzójával és Julija Hrisina ukrán parlamenti képviselővel, akikkel a Kárpátalján élő 150 ezer magyar lakos érdekében történő együttműködésről állapodott meg.

 

A magyar államfő bejegyzésében hangsúlyozta, hogy nagy örömmel beszélt a magyar nyelvű oktatás fontosságáról a térségben. „Pragmatikus, eredményorientált és tisztelettudó” – foglalta össze a találkozót Novák Katalin.

 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök meggyújtja az első gyertyát a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola előtti adventi koszorún Beregszászon 2022. november 27-én (Forrás: MTI/Bruzák Noémi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.