A Wagner-vezér szerint itt az ideje véget vetni a háborúnak

Jevgenyij Prigozsin szerint Moszkva tulajdonképpen elérte kitűzött céljait Ukrajnában.

Magyar Nemzet
Forrás: The Daily Mail2023. 04. 15. 13:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jevgenyij Prigozsin szerint itt lenne az ideje leállítani a „különleges katonai művelet” − számolt be a The Daily Mail. A brit hírportál a Wagner-csoport vezetőjének egyik bejegyzéséből idézett, melyben Prigozsin többek közt arról írt, hogy Moszkva tulajdonképpen már elérte kitűzött céljait, az ukrán hadköteles korú népesség nagy részével végeztek, hatalmas területet sikerült kiszakítaniuk Ukrajnából, éppen ezért itt az ideje, hogy pontot tegyenek a konfliktus végére. 

Oroszország ellenőrzése alá vonta az Azovi-tengert, a Fekete-tenger nagy részét, megszerezte Ukrajna területének jelentős részét és létrehozott egy szárazföldi folyosót a Krím-félszigetig. Most már csak egy dolog van hátra: megvetni a lábunkat azokon a területeken, melyeket már elfoglaltunk

vélekedett a zsoldoshadsereg vezetője. 

Prigozsin ugyanakkor elismerte, az ukrán haderő képes az ellentámadásra, és amennyiben sikereket tudnak elérni, az nagyon rossz hatással lehet egész Oroszországra nézve. 

Ez óriási változásokhoz vezethet az orosz társadalomban

− szögezte le a Wagner-vezér. Hozzátette, az emberek már most is keresik a felelősöket azért, amiért az orosz hadsereg nem a világ legerősebb hadereje. Prigozsin azt is kiemelte, hogy az ellentámadás az ukránoknak is „fájdalmas” lehet, ez pedig akár Oroszország malmára is hajthatja a vizet. A zsoldoshadsereg vezetője aláhúzta: tárgyalások útján jelenleg biztosan nem lehet véget vetni a háborúnak. 

Prigozsin kijelentése az első alkalom, hogy Vlagyimir Putyin közeli szövetségese nyilvánosan azt tanácsolta a Kremlnek, hogy fejezze be a háborút. 

Borítókép: Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport feje (Fotó: AFP/Getty Images/Sergei Ilnitsky)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.