Terápiás kezelésekre költi a külügy a hitelben úszó állam pénzét

Az adósságválsággal küzdő Egyesült Államok kormánya ingyenes terápiát kínál azoknak, akiket véletlenül rossz névmással említettek néhány e-mailben.

Magyar Nemzet
2023. 05. 22. 19:01
US-PRESIDENT-BIDEN-MEETS-WITH-CONGRESSIONAL-LEADERS-TO-DISCUSS-T Fotó: ANNA MONEYMAKER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma pénteken az alkalmazottaknak küldött e-mailjében bejelentette, hogy 

ingyenes terápiát kínálnak mindenkinek, aki megbántva vagy feldúltnak érzi magát, miután csütörtökön egy rendszerhiba véletlenszerű névmásokat rendelt a személyzet tagjaihoz. 

A körlevélben biztatta a dolgozókat, hogy forduljanak a külügyminisztérium tanácsadó szolgálatához, ha felzaklatta őket a keveredés.

A Washington Free Beacon szerint a hiba véletlenszerűen rendelte a névmásokat az elküldendő üzenetekhez, a névmások pedig sok esetben tévesek voltak, a magukat férfinak tartó személyeket ugyanis nőként, a nőket pedig férfiként szólították meg.

Az egyik alkalmazott azt mondta, hogy az incidens elvonta a figyelmüket a munkájukról, és sok embernek problémákat okozott.

A szervezet jelenleg egy új funkció tesztelésén dolgozik, amely lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy a profiljukban megadják a preferált névmásukat. Az alkalmazás azonban véletlenül élesben kezdett el működni, és számos alkalmazottnak véletlenszerűen hozzárendelt névmásokat adott hozzá a profiljához – mondta el Kelly E. Fletcher, a külügyminisztérium informatikai vezetője. Mint mondta, „a funkció mögött az a szándék áll, hogy a rendszereinket befogadóbbá tegyük, és a dolgozóknak választási lehetőséget biztosítsunk. Nem pedig az, hogy döntéseket hozzunk helyettük. Elismerem, hogy ez a hiba az ellenkező hatást váltotta ki”.

Mélységesen sajnálom, hogy ez a hiba zavart és szorongást okozott a dolgozóinknak 

− tette hozzá az informatikai vezető.

A Biden-adminisztráció névmás problémáját kissé beárnyékolja, hogy az Egyesült Államok egy adósságválság közepén áll, és nemrég még kérdéses volt, hogy miként fog tovább működni az ország. A tervek szerint az adósságplafon megemelésével oldanák meg a problémát, azonban az egyelőre nem világos, hogy miként fogják tudni ezt megoldani, ugyanis az alsóház republikánus politikusai nem támogatják a tervet. A problémák miatt Joe Biden elnöknek hamarabb vissza kellett térnie ez Egyesült Államokba a G7-csoport csúcstalálkozójáról, hogy egyeztetni tudjon a döntésről a kongresszus és a szenátus vezetőivel. 

A tárgyalások tétje, hogy az Egyesült Államok júniusban képes lesz-e törleszteni államadósságának lejáró részét. Ezt csak abban az esetben tudja megtenni, ha a kongresszus elfogadja az államadósság-korlát emeléséről szóló törvényt, ugyanis az ország a jelenlegi 31 ezer milliárd dolláros kötelezettséggel már elérte a felső plafont.

Borítókép: Joe Biden a kongresszus vezetőivel tárgyal az adósságplafon megemeléséről. (Forrás: Anna Moneymaker) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.