Oroszországban talált otthont a volt osztrák külügyminiszter + videó

Nyárra bérelt házat egy orosz faluban Karin Kneissl, akinek esküvőjén még Vlagyimir Putyin is részt vett.

Magyar Nemzet
2023. 08. 11. 10:14
KNEISSL, Karin; PUTYIN, Vlagyimir
Gamlitz, 2018. augusztus 18. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Karin Kneissl osztrák külügyminiszter táncol a Wolfgang Meilinger osztrák üzletemberrel való házasságkötési ceremónián a stájerországi Gamlitz városban 2018. augusztus 18-án. (MTI/EPApool/Roland Schlager) Fotó: ROLAND SCHLAGER / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin nem feledkezik meg régi szövetségeseiről. Karin Kneissl volt osztrák külügyminiszter elhagyta Ausztriát, mert állítólag fenyegetéseket kapott, amiért oroszországi kapcsolatai vannak, most házat bérelt az oroszországi Rjazany területen, Moszkvától délre, Petrusovo faluban – tudósít a Jutarnji horvát napilap cikke. 

Kneissl és Putyin elnök már évek óta jó kapcsolatokat ápol. 2018 augusztusában például az orosz vezető részt vett az osztrák politikus esküvőjén is. A felvételek szerint Putyin és Kneissl boldogan táncoltak a lakodalomban egy osztrák tartományban. Az orosz vezető egy csokor virággal érkezett az esküvőre. Karin Kneissl politikai pályafutása részeként 2017 és 2019 között az osztrák külügyminisztériumot vezette az Osztrák Szabadságpárt tisztviselőjeként. A horvát médium beszámolója szerint Kneissl sosem titkolta, hogy közel áll Moszkvához. 2020-ban a Rosznyefty igazgatótanácsának tagja lett, és ezt a jövedelmező pozíciót 2022 májusáig töltötte be, amikor az ukrajnai háború kezdete után három hónappal lemondott.

Az egykori külügyminiszter most Oroszországban él. Nyárra bérelt házat a faluban – írja az URA orosz hírportál. Újságíróknak azt mondta, hogy barátai segítettek neki házat keresni Petrusovóban. 

Kifizettem a következő hónapot, aztán meglátjuk. Nem tudok semmit a jövőmről, semmit

– mondta Kneissl. 

Elmondása szerint továbbra is könyveket ír és tanít Petrusovban, valamint meghívást kapott a Szentpétervári Állami Egyetemre is. Az osztrák külügyminisztérium egykori vezetője sok lakossal találkozott már, és megkedvelte az orosz fürdőt.

Nem volt könnyű ide eljutni, de próbálom megtalálni a saját utamat, bár nem könnyű. Szeretek itt lenni, nagyon szép ez a falu. Elkezdtem dolgozni

– mondta a volt osztrák külügyminiszter, aki nehézségként említette meg, hogy el kellett hagynia a régi életét, s elölről kellett kezdenie mindent, ami – elmondása szerint – 60 évesen nem könnyű.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Karin Kneissl osztrák külügyminiszter táncol a Wolfgang Meilinger osztrák üzletemberrel való házasságkötési ceremónián a stájerországi Gamlitz városban 2018. augusztus 18-án (Fotó: MTI/EPA/Roland Schlager) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.