Ezeken a területeken kell előrelépnie Ukrajnának, ha EU-tag akar lenni

Várhelyi Olivér Olga Sztefanisina ukrán európai integrációért felelős miniszterrel tárgyalt.

2023. 09. 19. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhelyi Olivér bővítésért felelős uniós biztos tárgyalásokat folytatott Olga Sztefanisina, Ukrajna európai integrációért felelős miniszterével. A felek a Kijev uniós csatlakozásához szükséges hét feltétellel kapcsolatos eredményeket tekintették át.

Lényeges, hogy előrelépéseket érjünk el a következő területeken: a korrupció, a pénzmosás és az oligarchák elleni küzdelem, valamint a nemzeti kisebbségek helyzete

– írta X-bejegyzésében Várhelyi Olivér. 

Az ukrán miniszter éppen a minap adott interjút a Kyiv Independent hírportálnak, ahol a kárpátaljai magyarok helyzete is szóba került

Tudjuk, hogy vannak hiányosságok a magyar nyelvű oktatást illetően

− ismerte el Sztefanisina. Hozzátette, Ukrajna képes megoldást találni erre a kérdésre. A tárcavezető arról is beszélt, hogy Magyarország mindig is támogatta Ukrajna európai integrációját.

Borítókép: Várhelyi Olivér bővítésért felelős uniós biztos (jobbra) és Olga Sztefanisina, Ukrajna európai integrációjáért felelős miniszter (Fotó: X/Várhelyi Olivér)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.