Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Örmény miniszterelnök: Nem szabad összekevernünk a békét a tűzszünettel

Az örmény kormányfő arra biztatta országát, hogy kövesse „a béke útját”, még akkor is, ha nehézségekbe ütközik.

Forrás: MTI2023. 09. 21. 13:16
PASINJÁN, Nikol
Jereván, 2023. szeptember 19. Hegyi-Karabah zászlaját lengetik a Nikol Pasinján örmény miniszterelnök ellen tüntetõk az örmény fõvárosban, Jerevánban 2023. szeptember 19-én, miután Azerbajdzsán "terrorelhárító mûveletet" indított az örmények ellen Hegyi-Karabahban. Azeri tájékoztatás szerint az örmény erõk az azeri állásokra támadtak, és több katonát megsebesítettek, örmény részrõl viszont cáfolják ezt az állítást. MTI/AP/Photolure/Vahram Bagdaszarján Fotó: Vahram Bagdaszarján
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örményországnak konfliktusmentesnek kell maradnia függetlensége megőrzése érdekében − jelentette ki Nikol Pasinján örmény miniszterelnök csütörtökön a függetlenség napja alkalmából a nemzethez intézett beszédében. Az örmény kormányfő arra biztatta országát, hogy kövesse „a béke útját”, még akkor is, ha nehézségekbe ütközik.

Nagyra kell értékelnünk a békét, és nem szabad összekeverni a tűzszünettel. A béke olyan állapot, amelyben nincsenek államon belüli, etnikumok közötti konfliktusok. Ez az út nem könnyű, de ezen kell haladnunk

− fogalmazott Pasinján.

Örményország ENSZ-nagykövete az Emberi Jogi Tanácsa előtt azt mondta csütörtökön: „etnikai tisztogatás folyik” Hegyi-Karabahban. Hozzátette azt is, hogy Örményország „emberiesség elleni bűncselekménynek” tartja Azerbajdzsán kedden Hegyi-Karabahban megindított katonai műveletét.

Örményország több alkalommal is figyelmeztette az Emberi Jogi Tanácsot, hogy küszöbön áll az etnikai tisztogatás. Most már ez folyamatban van. A Hegyi-Karabahban élők csapdába estek, és nincs lehetőségük távozni, mert Azerbajdzsán továbbra is zárva tartja az utolsó menekülőutat Örményország felé

− mondta Andranik Hovhaniszján.

 

Borítókép: Hegyi-Karabah zászlaját lengetik a Nikol Pasinján örmény miniszterelnök ellen tüntetők az örmény fõvárosban, Jerevánban 2023. szeptember 19-én, miután Azerbajdzsán „terrorelhárító műveletet” indított az örmények ellen Hegyi-Karabahban. (fotó: MTI/AP/Photolure/Vahram Bagdaszarján)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.