Orbán Viktor: Nem engedünk be migránsokat Magyarországra!

A kormányfő Instagram-oldalán megosztott videóban beszélt a migráció jelentette problémákról.

2023. 10. 27. 20:19
ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2023. október 27. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió állam- és kormányfõinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója idején, a második napon, 2023. október 27-én. Balra Törõcsik Zsolt mûsorvezetõ. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem akarok osztozni a nyugatiak problémáiban. Elrontották, itt a baj, meg kell oldani. Miért kéne közösködnöm velük a bajban? Mert most az az ötletük, hogy akkor néhány ezret átküldenének Magyarországra. Meg arra kötelezik Magyarországot, hogy építsünk migránstáborokat, amiket majd ők föltöltenek azokkal a migránsokkal, akiket ők engedtek be. Olyan migránsokat engednek be, akik a magyar déli határon megtámadják a rendőröket

– húzta alá Orbán Viktor az Instagram-oldalán megosztott videóban. A miniszterelnök az unió elhibázott migrációs politikájával kapcsolatban elmondta: elképzelhetetlen az ilyen elképzelések végrehajtása.

Az, hogy ki tartózkodik Magyarországon, milyen közbiztonsági konfliktust vagy veszélyt vállalunk, az legyen kizárólag a magyarok döntése. És amíg nemzeti kormány van hatalmon, addig biztosak lehetnek a magyarok abban, hogy nem fogjuk kockáztatni Magyarország, a magyar emberek biztonságát.

– mondta el Orbán Viktor. 

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádiónak.
(Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.