Sokkal több migráns érkezik, mint amennyiről beszámol a német kormány

A német idegenforgalom és a turizmus is megsínyli a kulturális sokszínűséget.

2023. 10. 30. 14:28
null
Arrecife, 2023. október 10. Európába igyekvõ illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvõ Arrecife kikötõjében 2023. október 10-én. A reggeli órákban a spanyol tengeri mentõszolgálat hajója 60 migránst vett fedélzetére egy csónakból a sziget közelében. MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo Fotó: Adriel Perdomo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, sokkal több menedékkérő érkezik Németországba, mint amennyit a hivatalos statisztikák mutatnak. A Junge Freiheit német hírportál számolt be arról, hogy szeptemberben a belügyminisztérium közlése szerint 27 889 olyan menedékkérő érkezett Németországba, akik először adták be a kérvényt, 

de a valóságban abban a hónapban mintegy 40 ezer  migráns érkezett. A tendencia várhatóan az októberi számokban is folytatódik.

A lap szerint ennek hátterében a hatóságok túlterheltsége áll, amelyek már nem tudnak megbirkózni a menedékkérők tömegével. A beutazás és a hivatalos kérelem benyújtása között most már több hónap telik el.

Emlékezetes, ez már a 2015-ös migrációs válság idején is így volt, amikor a hivatalos számok csak 2016 elején nőttek meg  drasztikusan. Tehát már most egyértelmű: a következő hónapokban drámaian meg fog nőni a menedékkérelmek száma.

Több kitoloncolásra viszont nem kell számítani. A szövetségi kabinet által elfogadott, több kitoloncolást célzó csomag még a migránspárti kormánykoalíció becslései szerint is csak évi hatszázzal több kitoloncolást fog eredményezni. Jelenleg naponta több mint ezer menedékkérő külföldi érkezik Németországba.

Az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali párt arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi években egyre kevesebb a turista és egyre több a migráns. 

Elmúltak azok az idők, amikor ázsiaiak zarándokoltak Neuschwansteinbe, amerikai fiatalok merültek el a berlini éjszakai életben vagy hollandok pihentek a Szent Péter-parti strandon. Németország ma már minden más, csak nem a külföldi nyaralók körében keresett ország

– írja egy közleményében a párt, amely szerint sürgősen meg kell fordítani ezt az arányt. És valóban, 2022-ben becslések szerint 28,4 millió külföldi turista érkezett az országba, ami meg sem közelítette a pandémia előtti korszak mutatóit. Az, hogy az ágazat eddig nem omlott össze, elsősorban a német nyaralóknak köszönhető, akik az elmúlt három évben a legtöbb szabadságukat belföldön töltötték – mutatott rá az AfD, amely azt is kiemelte, hogy a kulturális sokszínűségnek nagy ára lett. Egyre kevesebb a tipikusan német hely, amit érdemes felkeresniük a turistáknak, és ami még rosszabb: több ország most már azt tanácsolja állampolgárainak, hogy a terrorveszély miatt legyenek óvatosak, ha Németországba utaznak.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.