Varga Judit: A kereszténység politikailag is hatalmas nyomással szembesül

Az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke kiemelte, kezelni kell a migrációt kiváltó okokat.

Forrás: MTI2023. 10. 31. 6:32
VARGA Judit
Budapest, 2023. június 19. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Háromszáz éves a Kúria címmel rendezett jogtörténeti konferencián a Kúrián 2023. június 19-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereszténység a világ legnagyobb, legbefolyásosabb, egyben legüldözöttebb vallása, és a hétfő este Londonban megnyílt Kereszt-tűzben című kiállítás – amely az üldöztetésnek kitett keresztények helyzetét mutatja be – a kereszténység melletti kiállás nagyon erős üzenetét hordozza – mondta a rendezvényen az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke. Varga Judit a kiállítás helyszínén, a Londoni Magyar Házban a közmédiának nyilatkozva úgy fogalmazott: amikor Magyarország az Európai Unióban az Európa jövőjéért aggódó migrációs politikát képviseli, annak része a Hungary Helps (Magyarország segít) címmel meghirdetett program is.

Nem csak a levegőbe beszélünk ugyanis, amikor azt mondjuk, hogy a migrációt kiváltó okokat kell kezelni, és nem a problémákat, nem a konfliktusokat kell Európába hozni

− jelentette ki a bizottsági elnök.

– A kereszténységet nemcsak fizikai fenyegetések érik szerte a világban, hanem politikailag is hatalmas nyomással, kihívásokkal szembesül, a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás pedig kulturális és terrorfenyegetettséget is jelent − mondta Varga Judit. Hangsúlyozta: a Londonban hétfőn este megnyílt kiállítás a politikusok felelősségére is rávilágít. A konkrét segítség mellett ugyanis a politikai szerepvállalásra és kiállásra is nagyon nagy szükség van, mivel a fősodorbeli politikai irányzatok igyekeznek elnyomni a keresztények hangját. A következő európai parlamenti választásokon „egy feladatunk van: az, hogy bátran kiálljunk értékeink mellett és megmutassuk, hogy van működő alternatíva, az európai életmód védelme a tét. Ha elveszítjük kereszténységünket, elveszítjük önmagunkat” − mondta Varga Judit.

A londoni kiállítás megnyitóján a bizottsági elnök beszédet is mondott, amelyben úgy fogalmazott: nem szabad elfeledkezni arról, hogy Európában a kereszténység, a keresztény örökség és hagyomány az a közös nevező, amely lehetővé teszi a nemzetállamok közötti szélesebb együttműködést.

Varga Judit hozzátette: Magyarország azon kevés európai nemzet közé tartozik, amelyeknek volt bátorságuk ahhoz, hogy belefoglalják alkotmányukba, alaptörvényükbe keresztény mivoltukat. Hozzátette: a jelenlegi időszakban, amikor a nyugati civilizáció súlyos demográfiai válsággal kénytelen szembenézni, Magyarország a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás helyett a család intézményében bízik.

Borítókép: Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.