Bosszút álltak a kárpátaljai dandárért + videó

Ünnepségen mértek csapást az orosz katonákra az ukrán erők, egy énekesnő életét vesztette a támadásban.

2023. 11. 22. 20:42
null
Kijev, 2023. november 2. A Burevij (Hurikán) ukrán rohamdandár katonái az egység frontszolgálatot megelõzõ kiképzésén egy Kijev környéki gyakorlótéren 2023. november 1-jén, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán csapatok csapást mértek orosz katonákra egy rendezvényen a Donyeck megyei Kumacsove falu mellett, ahol a „rakétaerők napja” alkalmából rendezett koncertre gyűltek össze az emberek nemrég.  

Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint kedden az orosz sajtó beszámolt Polina Menysih színésznő haláláról, aki aznap orosz katonák előtt lépett fel Donyeck megyében − írja a Világgazdaság.
 

Felkerült az internetre egy videó, amely állítólag a rendezvényterem elleni támadás pillanatát rögzítette.

 A videón az orosz énekesnő, Menysih fellépése látható, majd egy robbanás hallatszik. 

Az ukrán hadsereg szóvivője megerősítette a támadás tényét. 

Mint írták, a csapást megtorlásul hajtották végre a 128. kárpátaljai hegyivadász dandár elleni támadásért, amelyet az orosz erők november 3-án hajtottak végre, és 19 katona életét követelte. Az ukrán jelentések szerint 25 orosz katona vesztette életét, és több mint százan sebesültek meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.