Elképesztő dolgokra képes a Tesla legújabb terepjárója + videó

Elon Musk cége az egyik legnépszerűbb amerikai karosszériatípussal, a platós terepjáróval bővíti kínálatát.

2023. 12. 01. 21:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2024-es Tesla Cybertruck több szempontból is korszakalkotó lesz. Ha hinni lehet a bemutatóknak, olyan képességekkel rendelkezik majd, hogy komoly kihívója lehet a legkelendőbb terepjáróknak. Éles szélű, rozsdamentes acélból készült karosszériája a jelek szerint golyóálló. 

 

Kétféle változatot terveznek jelenleg: egy 600 lóerős, kétmotoros összkerék-meghajtású modellt és egy 845 lóerős, hárommotoros Cyberbeast nevű modellt, ami pillanatok alatt állva hagyja a Porsche csúcsmodelljeit is. Az egymotoros, hátsókerék-hajtású Cybertruck valamikor 2025-ben csatlakozik a családhoz.

 

A Tesla állítása szerint a Cybertruck akár ötezer kilogrammos rakományt is képes vontatni, és a becsült hatótávolsága akár 550 kilométer is lehet. Egy Tesla Superchargerhez csatlakoztatva állítólag 15 perc alatt képes akkora töltöttséget elérni, hogy  200 kilométert is könnyen elmegy.

Amíg a hátsókerék-hajtású Cybertruck meg nem érkezik a következő modellévre, addig 61 ezer dolláros indulóáron értékesíthetik, ami nagyjából 21, 2 millió forintnak felel meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.