Kárpátalját sem kímélték az elmúlt napok viharai

Az esőzések és havazások miatt a folyók megáradtak, utakat mostak el, és a belvíz is súlyos gondokat okoz.

Forrás: KárpátHír2023. 12. 02. 20:02
null
Forrás: Forrás: Facebook.com/dsznsz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Árhullám indult el a kárpátaljai folyók felső szakaszán, miután már napok óta folyamatos az esőzés és a havazás, több folyó is kilépett a medréből, a fagyott talaj miatt is, a belvíz is gondot okoz a térségben. 

A beregszászi Szőlősgyula, Beregkisfalud (Szilce) és Beregkövesd (Kamjanszke) települések közelében már 260 hektárnyi területet öntött el a víz.

Emellett két utat is eltakar a víz 10-15 centi magasan, több száz méter hosszan, bár a közlekedést nem állították le. 

Nyolc ingatlan víz alá került a Técsői járási Láziban, Kricsfaluban (Kricsovo) pedig egy házat és pincét öntött el a víz. A katasztrófa-elhárítási főosztály munkatársai mindkét helyen reggel óta szivattyúzzák a vizet. Szolyván és Ungváron több helyre riasztották a tűzoltókat elöntött pincék miatt − írja a KárpátHír.

Borítókép: Áradás Kárpátalján. (Forrás: Facebook.com/dsznsz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.