Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Megbénította Bajorországot a havazás + videók

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.02. 12:50 2023.12.02. 14:07
Megbénította Bajorországot a havazás + videók

Erős havazás miatt előbb szombaton délig szüneteltették a forgalmat a müncheni repülőtéren, majd később vasárnap reggel hatig töröltek minden járatot. A szóvivő tájékoztatása szerint a működés helyreállítása érdekében a hóeltakarítás folyamatban van. 

A szombatra tervezett 760 járatból eddig mintegy 320-at töröltek. Az utasoknak azt tanácsolják, hogy mielőtt a repülőtérre utaznak, ellenőrizzék járatuk státusát. A téli időjárás közlekedési káoszt okoz Bajorországban. 

A müncheni főpályaudvarról induló és oda érkező vonatjáratokat is törölték. Az utasoknak Ulmban és Münchenben a vonatokon kellett tölteniük az éjszakát.

A bajor fővárosban kezdetben a földalatti szerelvények, a busz- és villamosjáratok is szüneteltek. Bajorország-szerte számos baleset történt az utakon.

Az időjárási viszonyok miatt elmarad a címvédő Bayern München és a Schäfer Andrást sorai közt tudó Union Berlin mérkőzése szombaton a német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában. 

A két klub tájékoztatása szerint a délután fél négyre kiírt meccset az erős havazás következtében kialakult kaotikus bajoroszági helyzet miatt nem lehet biztonságosan megrendezni. Az Allianz Arena gyepszőnyege a talajfűtés révén használható lenne, a problémát a szurkolók odajutása jelenti. 

A müncheni repülőtér 12 óráig biztosan nem indít, illetve fogad járatokat, így egyelőre nem tudni, hogy Julian Nagelsmann német szövetségi kapitány eljut-e a jövő évi Európa-bajnokság este hat órakor Hamburgban sorra kerülő csoportsorsolására. Utóbbi eseményen a magyar válogatott is érintett lesz.

Borítókép: Havazás Münchenben. (Fotó: Katrin Requadt/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.