Meghalt Colin Burgess, az AC/DC legelső dobosa

Hetvenhét éves volt.

Forrás: TMZ2023. 12. 17. 5:49
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetvenhét éves korában meghalt az AC/DC legelső dobosa, Colin Burgess. A halál okáról egyelőre nem osztottak meg részleteket, a banda a közösségi oldalán búcsúztatta a zenészt. 

„Szomorúan hallottuk, hogy Colin Burgess távozott az élők sorából. Ő az első dobosunk, egy nagyon tiszteletreméltó zenész volt. Boldog emlékek fűznek hozzád, zúzzál békében, Colin!” – fogalmaztak a bejegyzésben.

A TMZ felidézi, a zenész 1973-ban csatlakozott a zenekarhoz, akkoriban Angus és Malcolm Younggal, Dave Evansszel és Larry Van Kriedttel zenélt együtt.

Azonban nem sokkal azután, hogy befutottak, a dobosnak távoznia kellett, mert egy 1974-es fellépésükön lerészegedett a színpadon. Colin Burgess akkor azt mondta, hogy beletehettek valamit az italába, de ezt nem hitték el neki, így kénytelen volt elhagyni az AC/DC-t. 

Később több dobossal is együtt dolgoztak, valószínűleg a legismertebb közülük Phil Rudd, ugyanis a leghosszabb ideig neki sikerült kitartania. Colin Burgess egyébként nem csak az AC/DC miatt volt népszerű, 1968 és 1972 között a The Masters Apprentices nevű ausztrál rockzenekarban is játszott és 1988-ban az ausztrál Hall of Fame tagja lett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.