Szabadult a börtönből minden idők legkörmönfontabb anyagyilkosa + videók

A büntetése 85 százalékát töltötte le.

Forrás: AP News2023. 12. 29. 16:02
FILE - Gypsy Rose Blanchard takes the stand during the trial of her ex-boyfriend Nicholas Godejohn, Nov. 15, 2018, in
FILE - Gypsy Rose Blanchard takes the stand during the trial of her ex-boyfriend Nicholas Godejohn, Nov. 15, 2018, in Springfield, Mo. Blanchard, the Missouri woman who admitted to convincing her online boyfriend to kill her abusive mother after being forced to pretend for years she was suffering from leukemia, muscular dystrophy and other serious illnesses, is set to be paroled Thursday, Dec. 28, 2023. (Nathan Papes/The Springfield News-Leader via AP, File) Fotó: Reuters/Nathan Papes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltételesen szabadlábra helyezték csütörtökön Gypsy Rose Blanchardot, azt a missouri nőt, aki rávette egy internetes barátját, hogy ölje meg az anyját, miután az évekig kényszerítette arra, hogy úgy tegyen, mintha leukémiában, izomdisztrófiában, asztmában és más súlyos betegségekben szenvedne – adta hírül az AP News.

A nő az eredetileg kiszabott büntetésének 85 százalékát töltötte le. Egy időben egész Amerika ezzel az üggyel volt elfoglalva, miután kiderült, hogy édesanyja, Clauddine „Dee Dee” Blanchard, akit 2015-ben meggyilkoltak, 

lényegében fogva tartotta lányát, tolószékbe kényszerítette és etetőcsövet erőltetett le a fiatal lány torkán.

Utóbb persze kiderült, hogy a most 32 éves Gypsy Blanchard teljesen egészséges, nem volt semmilyen fejlődési rendellenessége, ahogyan azt a kétfős család barátai gondolták. Az igazság az, hogy az édesanyának Münchausen-szindrómája volt, egy pszichológiai rendellenesség, amelyben a szülők vagy a gondozók rokonszenvet próbálnak ébreszteni másokban gyermekeik túlzott, vagy kitalált betegségein keresztül – fogalmazott az ügyvéd, Michael Stanfield.

Ennek köszönhető az is, hogy találkozhattak a countrysztárral, Miranda Lamberttel, és jótékonysági adományokat kaptak, eljutottak a Disney Worldbe, sőt Springfield mellett egy házat is kaptak a Habitat for Humanitytől.

Az ügyvéd szerint az orvosokat Dee Dee azzal tévesztette meg, hogy a lány orvosi papírjai elvesztek a Katrina hurrikánban. Amikor túl sok kérdést tettek fel neki, új orvos után nézett. A lányt állítólag többször is olyan műtéteknek vetették alá, amelyek teljesen szükségtelenek voltak, így operálták ki például helyi érzéstelenítéssel a nyálmirigyeit, de gasztroenterológiai műtéteket is végrehajtottak rajta. A nő meggyilkolását Gypsy Rose és az akkori barátja, Nicholas Godejohn együtt tervezték el. 

A nőt a fiatalember egy késsel szúrta le az otthonában.

 Ezért első fokon gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Nick annyira szerelmes volt belé, és annyira megszállottja volt, hogy bármit megtett volna a lányért

– érvelt Godejohn ügyvédje, Dewayne Perry a bíróságon, mondván, ügyfele autista és manipulálták.

Az ügyészek azonban azzal érveltek a tárgyaláson, hogy a szex motiválta a fiatalembert és a vágy, hogy együtt lehessen Gypsy Blancharddal, akivel egy keresztény társkereső oldalon ismerkedett meg. A gyilkosságot valószínűleg úgy követték el, hogy a kést a lány adta a Nicknek, majd elbújt a fürdőszobában, miközben Godejohn többször is megszúrta az anyját. 

Végül busszal Wisconsinba mentek, a rendőröknek itt sikerült elkapni őket. Az eseményeket egyébként több dokumentumfilm is feldolgozta, az egyik ilyen az Anya gyilkos kincse című HBO-sorozat. 

Borítókép: Gypsy Rose Blanchard (Fotó: Nathan Papes/The Springfield News-Leader via AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.