Zelenszkij: Oroszország meg fogja érezni válaszunkat

Az ukrán elnök újabb nemzetközi tárgyalásokat tervez a légvédelem megerősítéséről.

Forrás: MTI2024. 01. 09. 11:05
ZELENSZKIJ, Volodimir
Avgyijivka, 2023. december 29. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) látogatást tesz a frontvonalon fekvõ kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én. Avgyijivkát az orosz erõk hónapok óta ostromolják és próbálják körülzárni. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ukrajna nem fogja válasz nélkül hagyni Oroszország legutóbbi súlyos csapásait – közölte hétfő esti videoüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. – A terrorállam határozottan meg fogja érezni a válaszunkat – mondta. Hétfőn reggel Oroszország nagyszabású rakétatámadást indított Ukrajna több területe ellen, a légicsapások számos lakó- és ipari létesítményben károkat okoztak, többen meghaltak és sokan megsebesültek. Támadások érték Harkiv, Zaporizzsja és Hmelnickij megyét, valamint Zelenszkij szülővárosát, Krivij Rihet is.

Az ukrán államfő üzenetében elmondta azt is, hogy a következő hetekben újabb tárgyalásokat fog folytatni Ukrajna nemzetközi partnereivel az ukrán légvédelem megerősítéséről.

Több lépést is teszünk majd, és bizonyos vagyok abban, hogy meg tudjuk erősíteni országunkat, a légvédelmet és a drónokkal kapcsolatban folytatott együttműködésünket a partnereinkkel

– fogalmazott Zelenszkij.

Az ukrán légierőtől származó információk szerint Ukrajnának nincs elegendő irányítható légvédelmi rakétája. Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője azt mondta, tetemes készleteket használtak fel a három legutóbbi orosz támadás során.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.