Bűnözők bújnak meg a migránsok között a Balkánon

A rendőrségi akcióban átfésülték az egyik boszniai migránsközpontot. Lipa településnél marihuánát találtak a marokkóiaknál.

2024. 02. 15. 13:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét csomag marihuánát találtak a migránsoknál a hatóságok. A kábítószert viszonteladásra szánták – írja a helyi sajtó.

A boszniai Una-Sana kanton Belügyminisztériumához tartozó egyenruhások a Bihács melletti lipai ideiglenes befogadóállomás házkutatása során két migránsnál találtak bizonyos mennyiségű marihuánát – erősítette meg Ale Siljdedics szóvivő.

Annak a konténernek az átvizsgálása során, amelyben ez a két személy tartózkodott, a rendőrök további értékesítésre szánt kábítószert, pontosabban tizenkét csomag marihuánát találtak. Ezt követően, amikor észrevették a rendőröket, kimenekültek a táborból. A szökés során az egyik migráns elesett, és eltörte a lábát, a másiknak viszont sikerült elmenekülnie, jelenleg őt keressük. A sérültet a bihácsi kantoni kórházban látták el

 – mondta Siljdedics.

A szóvivő elmondása szerint a rendőrség rendszeresen végez ilyen jellegű ellenőrzéseket a befogadótáborokban kábítószer, de illegális fegyverek, és testi sérülések okozására alkalmas tárgyak felkutatása céljából.

Az elkövetkező időszakban is folytatjuk ezt a tevékenységeket, és a hatékonyabbá tétel érdekében nem jelentjük be az ellenőrzéseket előre. Az elmúlt időszakban sok olyan tárgyat találtunk, amelyek bűncselekmények elkövetéséből származnak, de körözött személyekre is leltünk

 – mondta Siljdedics.

Siljdedics hozzáteszi, hogy az ilyen akciók célja a biztonság fenntartása, mind a táborokban, mind az Una-Sana kanton tágabb területén.

Mint arról lapunk korábban is beszámolt, új útvonalat találtak maguknak az illegális migránsok, mióta Szerbia északi részén fokozták a rendőri jelenlétet. A bandák most Bosznia-Hercegovinán keresztül próbálnak bejutni az EU-ba, az útvonal azonban veszélyes, hiszen át kell kelni a gyors folyású Drinán.

Borítókép: Illegális bevándorlók Szarajevó egyik elővárosa, Blazuj egykori laktanyájában 2020. június 19-én. (Fotó: MTI/EPA/Fehim Demir) 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.