Egy zaporizzsjai politikust akartak felrobbantani az ukránok + videó

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) semlegesítette az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egyik ügynökét, aki a választások előtt terrortámadást készített elő a Zaporizzsjai terület egyik politikusa ellen.

Forrás: Ukrajinszkaja Pravda, TASZSZ2024. 02. 19. 12:56
null
Policemen stand in front of the monument for the victims of political repressions in front of FSB (former KGB) headquarters in Moscow on October 29, 2023. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat azt állította, hogy megakadályozta egy „politikus meggyilkolását Zaporizzsjai területen” – jelentette az Ukrajinszkaja Pravda. Az esetről az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) Közkapcsolati Központja (PRC) is tájékoztatta a TASZSZ orosz állami hírügynökséget.

„Leleplezték és elfojtották Vitalij Djatlenko orosz állampolgár tevékenységét, akit az Ukrán Biztonsági Szolgálat toborzott, és aki a 2024-es választási ciklus előtt terrorcselekményt készített elő a Zaporozsjei terület egyik politikusa ellen” – jelentette a hírügynökség. A terrorcselekményt rögtönzött robbanószerkezet felhasználásával tervezték elkövetni, a tevékenységet összehangolták és robbanóanyaggal látták el a szabotőrt az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU)munkatársai.

„Vitalij Djatlenko letartóztatási kísérlete során fegyveres ellenállást tanúsított a biztonságiakkal szemben, és megtorló akciókkal semlegesítették. A civilek és a rendfenntartók között nem voltak áldozatok” – közölte az FSZB. Az FSZB arról is beszámolt, hogy a férfi mozgássérültnek álcázva magát hogyan helyezett bombát egy autó alá.

A helyszín átvizsgálása során egy Makarov pisztolyt, lőszert és kilőtt töltényeket is találtak, ám a nyomozás még tart, akár büntetőeljárás is indulhat. Az esetről az ukrán híroldalak is beszámoltak: közlésük szerint amikor a férfit megpróbálták őrizetbe venni, ellenállást tanúsított, és így „semlegesítették”. 

Borítókép: Illusztráció: Rendőrök állnak a politikai elnyomás áldozatainak emlékműve előtt az FSZB székháza előtt Moszkvában 2023. október 29-én (Fotó: AFP/Alexander Nemenov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.