Heves hózápor sújtja Tokiót és környékét + videó

Tokió környékén akár ötvenöt centiméter hó is hullhat a napokban.

Forrás: MTI2024. 02. 05. 21:20
Forrás: Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heves hózápor sújtja a tokiói prefektúrát Japánban, a rendkívüli időjárási viszonyok miatt korlátozásokat vezettek be a közúti, vasúti és légi közlekedésben egyaránt.

A területfejlesztési, infrastrukturális, közlekedési és turisztikai minisztérium hétfőn felszólította az autósokat, hogy az időjárási körülményekre tekintettel mellőzzék a nem létfontosságú utazásokat.

A japán meteorológiai intézet hétfő estére jósolta a legerősebb havazást. Az intézet közlése szerint a Tokiótól északra fekvő Kanto hegyvidéki területen akár 55 centiméternyi hó is lehullhat kedd hajnalra.

A hóesés miatt akadozott a fővárosban és környékén a vasúti közlekedés, az NHK közszolgálati tévé jelentése szerint két vonat elakadt a hóban, ezért 550 utasnak gyalog kellett eljutnia a következő megállóba.

A tokiói Haneda repülőtéren hétfőn száznál is több belföldi és nemzetközi járatot töröltek, az intézkedés tizenegyezer ember utazását érintette.

A tokiói elektromos művek közölte, hogy több mint 14 ezer háztartás maradt áram nélkül hétfő estére Tokióban és további hat prefektúrában.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.