Közös ukrajnai NATO-misszió létrehozását jelentették be + videó

Tovább szítja az orosz–ukrán háború okozta feszültséget a lengyel külügyminiszter.

2024. 04. 04. 18:55
A NATO-Ukrajna Tanács ülése a védelmi szervezet brüsszeli székházában a NATO kétnapos brüsszeli külügyminiszteri találkozójának második napján, 2024. április 4-én (Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy NATO-missziót. Ez nem azt jelenti, hogy háborúba kezdünk, de azt igen, hogy a NATO képességeit mostantól összehangoltabban tudjuk majd Ukrajna támogatására használni – mondta a sajtónak Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter Brüsszelben, ahol a NATO-tagállamok külügyminiszterei tartottak kétnapos tanácskozást. 

Különösen az ukrán csapatokat fogják aktívabban kiképezni Lengyelországban

– magyarázta Sikorski.

 

Amint azt Moszkva többször is hangsúlyozta, a NATO-országok azáltal, hogy fegyvereket szállítanak és kiképzik az ukrán hadsereget az orosz–ukrán háborúban, már régóta közvetlen résztvevői a konfliktusnak.

Különösen Alekszandr Grusko külügyminiszter-helyettes mondta a Ria Novosztyinak adott interjújában, hogy a NATO részéről Oroszországra irányuló bármilyen biztonsági fenyegetés nem marad válasz nélkül. Felidézte Vlagyimir Putyin szavait, miszerint „emlékszünk azoknak a sorsára, akik egykor kontingenseiket hazánk területére küldték, de most az esetleges beavatkozók számára sokkal tragikusabbak lesznek a következmények”.

Borítókép: A NATO–Ukrajna Tanács ülése a védelmi szervezet brüsszeli székházában a NATO kétnapos brüsszeli külügyminiszteri találkozójának második napján, 2024. április 4-én (Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.