Megdöbbentő fordulat, orosz állampolgárságot kérnek az ukránok

Van olyan volt ukrán katona, aki miután letette a fegyvert, már orosz állampolgárságot és útlevelet is kapott.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 04. 03. 7:03
Russian Army launch artillery attacks towards Ukrainian positions in Donetsk
Orosz támadás Ukrajnában, 2024. március 29-én. (Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz állampolgárságot kérnek az ukrán fegyveres erők egyes elfogott harcosai. Legalábbis erről ír a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség. Egyikük, a donbászi származású Valerij Sevcsenko, aki önként lépett át az orosz hadsereg oldalára, már útlevelet is kapott – mondta Apti Alaudinov, Csecsenföld vezetőjének asszisztense.

Russian Army launch artillery attacks towards Ukrainian positions in Donetsk
Orosz támadás Ukrajnában. (Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium/Anadolu/Anadolu az AFP-n keresztül)

Korábban a RIA Novosztyi arról számolt be, hogy a donbászi származású Valerij Sevcsenko, az ukrán fegyveres erők katonája megadta magát, nem volt hajlandó a kijevi oldalon harcolni.

Vannak, akik megadják magukat. Ez a harcos, aki megkapta az Oroszországi Föderáció állampolgárságát, tavaly feladta magát, orosz állampolgárságot kért és Vlagyimir Vlagyimirovicshoz (Putyin) fordult azzal a kéréssel, hogy ne adják át a másik oldalra. Több ilyen harcos van, akik akkor állampolgárságot kértek, szerintem velük is megoldódik a kérdés. Hamarosan ők is az Oroszországi Föderáció állampolgárai lesznek

– mondta a csecsen vezető.

Alaudinov hangsúlyozta, hogy nem az ukrán néppel állnak konfrontációban. Megjegyezte azt is, hogy ebben az esetben is megmutatta Oroszország a hozzáállását azokhoz, akik készek letenni a fegyvert és megadni magukat az életük megmentése érdekében.

Borítókép: Orosz támadás Ukrajnában 2024. március 29-én (Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium/Anadolu/Anadolu az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.