Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Korházba szállították az olasz védelmi minisztert

Hirtelen rosszullét miatt sürgősen szállították kórházba kedd este Guido Crosetto olasz védelmi minisztert. Váratlan elgyengülés miatt kénytelen volt távozni a Legfelsőbb Védelmi Tanács üléséről, ahol a folyamatban lévő háborús konfliktusok helyzetének és alakulásának vizsgálata szerepelt a napirenden.

2024. 05. 22. 13:58
Sky's 20 Years In Italy
Guido Crosetto olasz védelmi miniszter (Fotó: Vincenzo Nuzzolese / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mentőautóval szállították a San Carlo Nancy kórházba a minisztert, ahol azonnali kivizsgálásnak vetették alá. A szerdai híradások szerint a tárcavezető a hirtelen ijedtséget követően megnyugodott, általános egészségi állapota stabil. 

Nem ez volt az első alkalom, hogy rosszullét lepte meg a minisztert. Februárban is sürgős korházi beavatkozásra volt szüksége erős mellkasi fájdalmak miatt. 

A vizsgálatokat követően az orvosok enyhe szívburokgyulladást állapítottak meg nála, amely szerencsére nem okozott szívkárosodást. A 61 éves Crosettónak 2013-ban is voltak szív-egészségügyi problémái. Akkor a piemonti választókerületben vett részt egy választási kampány rendezvényen.

A rosszullétét a túl sok cigarettával és a stresszel magyarázta. A sajtó beszámolója szerint a szerdai klinikai vizsgálások megerősítették, hogy újabb szívburokgyulladásról van most is szó, a jelenlegi azonban sokkal fájdalmasabb volt, mint az előző, de szívbetegség most sem alakult ki. A fájdalom akut fázisának elmúltával gyulladáscsökkentő terápiával, normál fertőzésként kezelik a szívburokgyulladást – számolt be a tárcavezető állapotáról Giuseppe Speziale professzor, a szívsebészeti osztály vezetője. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint Crosetto lemondta a szerdai és a csütörtöki tevékenységeit, de a délelőtti órákban eligazítás céljából megbeszélést tartott legközelebbi munkatársaival.

Borítókép: Guido Crosetto olasz védelmi miniszter (Fotó: Vincenzo Nuzzolese / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.