Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Modell a szovjet korszakból: a Kreml katonai alapkiképzésre kötelezi a tinédzsereket

A lövészet és a sebkötés is tananyag lesz.

Forrás: n-tv.de2024. 05. 25. 11:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországban az idei tanévtől újabb kötelező tantárgyat kell felvenniük a gyerekeknek és a fiataloknak: az ártalmatlan hangvételű „Az életbiztonság alapjai” elnevezésű órákon olyan katonai alapismereteket tanulnak, mint a lövészet vagy a sebkötés – írja a német n-tv-de. Oroszországban a katonai szolgálat minden fiatalember számára kötelező – hangsúlyozzák.

Mindeközben Európában is elkezdődött a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetése. Bár egyre több ország vezeti vissza a fiatalok számra kötelező felkészítést a hadviselésre, eddig erről európai vezetők nem beszéltek nyíltan. A mutyis Weber volt az első, aki néhány napja bejelentette a tervet ezzel kapcsolatban. Azóta már a V4NA nyomán megírtuk, hogy a Weber-tervet azonnal az európai választások után igyekeznek keresztül vinni. Van az elképzelésnek olyan része is, hogy nem csak a férfiakra vonatkozna a sorkatonai kötelezettség, hanem a nőkre is. Weber felkészült a vitákra, de a kötelező katonai szolgálatot mindenképpen be akarják vezetni, hogy legyen hadra fogható európai erő, akiket az ukrán fronton azonnal be is vethetnek.
Borítókép: részlet a videóból

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.